Sobotku čeká dnes v Polsku bilaterální jednání se Szydlovou

12.12.2016 6:22

Energetiku, životní prostředí, dopravní propojení i přeshraniční a regionální spolupráci bude dnes v Polsku při jednání s předsedkyní tamní vlády Beatou Szydlovou probírat premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Na zámku ve Visle budou mimo jiné hovořit o plánu na rozšíření hnědouhelného dolu Turów, zlepšování kvality ovzduší a postoji obou zemí k programu nadcházejícího summitu EU.

Sobotku čeká dnes v Polsku bilaterální jednání se Szydlovou
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Sobotka se naposledy bilaterálně sešel s polskou premiérkou během mezivládních česko-polských konzultací ve Varšavě v dubnu. Jednali spolu také v červenci na summitu zemí takzvané visegrádské čtyřky (V4; Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko) a na zářijovém ekonomickém fóru v Krynici. Česká republika a Polsko se tam dohodly na dalším pokračování projektu plynovodu Stork II.

Jednání delegací se dnes uskuteční ve Visle nedaleko česko-polské hranice, další část programu je plánována v Českém Těšíně. Sobotka a Szydlová společně přejdou tamní most Přátelství a následně se setkají se zástupci polské menšiny žijící v České republice na Těšínsku. V Česku žije asi 40.000 lidí, kteří se hlásí k polské národnosti, z toho 28.000 v Moravskoslezském kraji.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…