Sobotku čekají bilanční rozhovory s Mládkem a Zaorálkem

15.11.2016 6:19

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) bude dnes pokračovat v bilančních rozhovorech se členy své vlády. Po poledni se ve Strakově akademii setká s ministrem průmyslu Janem Mládkem (ČSSD), později odpoledne se šéfem diplomacie Lubomírem Zaorálkem (ČSSD). Při schůzkách chce Sobotka s ministry zhodnotit dosavadní práci a stanovit priority pro zbývající rok do sněmovních voleb.

Sobotku čekají bilanční rozhovory s Mládkem a Zaorálkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Mládek před měsícem nabízel Sobotkovi rezignaci v souvislosti se svým neúspěchem v senátních volbách na Táborsku, premiér se však rozhodl ponechat ho ve funkci. Minulý týden naopak rozhodl, že vládu opustí jiní dva zástupci ČSSD - ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček a ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier.

Zaorálek čelil v říjnu kritice kvůli tomu, že jeho úřad připravil text prohlášení nejvyšších ústavních činitelů o vztazích s Čínou, kteří se v něm distancovali od schůzky ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou. Opozice prohlášení označovala za projev vazalství Česka vůči Pekingu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…