Šok! V Evropském parlamentu prý dochází ke znásilněním, jenže se to tutlá

26.10.2017 20:27

Server Politico.eu přinesl informace o tom, že v budovách Evropského parlamentu dochází k sexuálnímu harašení. Oficiálně je sice možné si stěžovat, ale ženy, které tak učinily, prý zjistily, že se s jejich stížností nic nedělá.

Šok! V Evropském parlamentu prý dochází ke znásilněním, jenže se to tutlá
Foto: Radim Panenka
Popisek: Evropský parlament ve Štrasburku

Hollywood řeší kauzu Harveyho Weinsteina, který údajně sexuálně obtěžoval celou řadu hereček. Evropský parlament teď podle serveru Politico.eu řeší podobný problém. Několik žen, které se pohybují v prostorách Evropského parlamentu, se prý také setkalo se sexuálním harašením, ale když si stěžovaly, s jejich stížností se bohužel nic nestalo. Dámy prý narazily na těžko proniknutelnou hradbu mlčení.

Předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani oznámil, že politické těleso má nastavené postupy, s jejichž pomocí je možné se vypořádat se sexuálním obtěžováním. Existuje výbor, k němuž mohou sexuálně obtěžované pracovnice či pracovníci podat stížnost ze sexuálního obtěžování a tato stížnost bude řádně prošetřena. V poslední době prý ale žádná stížnost nepřišla.

Server má ale k dispozici jiné informace. Čtyři ženy, které pracují na půdě Evropského parlamentu, si sexuálním obtěžováním prošly. Dvě z nich byly prý dokonce znásilněny svými kolegy.

„Pokud existují nějaké formální procedury, ani nevím, jaké jsou. Cítila jsem se naprosto ztracená,“ prozradila žena, která si nepřála zveřejnit své jméno. Požádala o pomoc svého nadřízeného, ale ani ten prý nevěděl, na koho se obrátit. Nakonec přece jen pomoc našla, ale základní rada prý stejně zněla, aby se obrátila na policii.

O tom, co se jí stalo, prý vědělo pět dalších zaměstnanců parlamentu, ale ti o tom mlčeli. Údajný násilník prý časem opustil své místo, ale dlouho se nic nedělo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…