Solidární Česko: Hamáček nabízí pomoc Notre-Dame, Srí Lance i Íránu

21.04.2019 12:42

Ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček dává na sociální síti Twitter jasně najevo, že je Česká republika solidární s obyvateli jiných zemí, kteří se ocitli v nesnázích, a nabízí jim pomoc. Češi nebudou stát stranou jak v případě obnovy francouzské katedrály Notre-Dame, tak v případě rozsáhlých povodní, které postihly Írán. A v neposlední řadě ani v případě bombového útoku na Srí Lance. Tady všude je Česko připraveno pomoci.

Solidární Česko: Hamáček nabízí pomoc Notre-Dame, Srí Lance i Íránu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

Obyvatelé ostrovní Srí Lanky prožívají děsivou velikonoční neděli. V místních kostelích a luxusních hotelích se údajně ozvalo 8 výbuchů. Po sociálních sítích kolují snímky poničených kostelů s krví věřících na lavicích.

Český ministr vnitra Jan Hamáček je z tohoto obrazu zkázy zděšen.

Na sociální síti také zdůraznil, že Češi jsou připraveni pomoct nejen zraněným lidem a pozůstalým po obětech na Srí Lance, ale třeba také v Íránu. Iráčané se potýkají s katastrofálními záplavami. „Vždy pomáháme tam, kde je potřeba. Obyvatele Íránu zasáhly povodně s devastujícími následky, proto do Íránu posíláme letadlo s pomocí pro lidi i techniku na likvidaci následků. Díky mezinárodní pomoci lidé opět získají důstojné podmínky pro život,“ napsal ministr vnitra.

Krátce poté, co začala hořet katedrála Notre-Dame v Paříži, se vláda jako celek shodla také na tom, že nabídne pomoc s obnovou katedrály. Naši restaurátoři prý mohou také přiložit ruku k dílu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…