Soud nabídl Janouškovi, že může jít „sedět“ do věznice pro postižené

27.02.2015 10:50

Soud sice odmítl pustit z vězení odsouzeného lobbistu Romana Janouška, ale nabídl mu možnost odsedět si trest ve speciální věznici pro postižené. Informuje o tom páteční Mladá fronta Dnes.

Soud nabídl Janouškovi, že může jít „sedět“ do věznice pro postižené
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

„Vězeňská služba je schopna zajistit odsouzenému výkon trestu ve věznici vyčleněné pro odsouzené, zdravotně handicapované,“ píše se ve verdiktu soudu. Podle deníku by Janoušek ve speciální věznici měl pravidelnou lékařskou kontrolu a nemusel by pracovat. Zda ale Janoušek o přesun do vězení pro postižené požádal, není jasné, protože jeho obhájce včera nebral novinářům telefon.

Roman Janoušek byl odsouzen do vězení na 4,5 roku za to, že svým autem srazil řidičku. Opilý jí pak neposkytl první pomoc a z místa nehody ujel. Na konci loňského roku požádal o přerušení trestu kvůli zdravotním potížím, krajský soud v Brně to ale v únoru odmítl. Janoušek proti zamítnutí podal stížnost, tu ale vzápětí stáhl. Janoušek se nyní snaží u Nejvyššího soudu v Brně dosáhnout revize svého trestu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…