Soud projedná odvolání exšéfa dotačního úřadu Kušnierze

17.01.2013 6:40

Pražský vrchní soud dnes projedná odvolání v případu bývalého ředitele dotačního úřadu Severozápad Petra Kušnierze. Ústecký krajský soud mu uložil v červenci za přijímání úplatků a zneužití pravomoci veřejného činitele 7,5 roku vězení a pokutu 750.000 korun. Podle soudu chtěl po žadatelích o evropské dotace minimálně 1,7 milionu korun. Vinnými soud shledal i šest zbylých obžalovaných, tři komplicové dostali pětileté vězení, tři žadatelé podmíněné tresty.

Soud projedná odvolání exšéfa dotačního úřadu Kušnierze
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Kušnierz chtěl podle obžaloby prostřednictvím tří kamarádů po žadatelích provize z přidělených dotací. Prvostupňový soud konstatoval, že žádali minimálně o 1,7 milionu korun a velkou část z toho skutečně převzali. Bývalý ředitel dostal také pětiletý zákaz práce s evropskými dotacemi. V případě, že by nezaplatil pokutu, bude muset strávit za mřížemi o rok déle. Kušnierz od počátku jakoukoli vinu odmítá.

Policie prošetřovala tři projekty

Další tři obžalování - Václav Poláček, Roman Švec a Ukrajinec Vladislav Hleba dostali pětileté nepodmíněné tresty a třísettisícové pokuty. Tři žadatelé o dotace dostali podmíněné tresty od jednoho roku do dvou let.

Policie prošetřovala tři projekty - rodinný hotel pod Třebouňským kopcem na Karlovarsku s dotací asi 12 milionů korun, chomutovský Penzion Villa Mannesman s nepřidělenou dotací 15 milionů a rekonstrukci fotbalového hřiště v Jirkově-Ervěnicích.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…