Soud propustil Kateřinu Pancovou z vazby

03.09.2013 9:33

Kateřina Pancová bude propuštěna z vazby. Krajský soud v Praze dnes rozhodoval o dalším setrvání bývalé ředitelky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové ve vazbě, a také o vazbě jejího přítele, náměstka nemocnice a exposlance Petra Kotta. Ten podle rozhodnutí soudu ve vazbě zůstává.

Soud propustil Kateřinu Pancovou z vazby
Foto: repro TV Nova
Popisek: Petr Kott a Kateřina Pancová

Soudce Robert Pacovský vyslechnul Kateřinu Pancovou s Petrem Kottem v pondělí, ti požádali o propuštění z vazby minulý týden. Pancové bylo vyhověno, zatímco Petr Kott má i nadále ve vazbě zůstat, protože prý hrozí, že by uprchl.

To, že soud Pancové vyhověl, ještě neznamená, že bude hned na svobodě. Konečné slovo bude mít s největší pravděpodobností v následujících týdnech Vrchní soud v Praze, který vyřeší případná odvolání státního zástupce nebo advokátů.

Obžaloba v kauze viní 11 lidí včetně bývalého hejtmana Davida Ratha z upravování zakázek ve stavebnictví a zdravotnictví ve Středočeském kraji a z korupce. Kromě Pancové, Kotta a Ratha jsou dalšími obžalovanými většinou manažeři firem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…