Soud řeší policistu, který prý ovlivňoval řízení s Pavlem Dlouhým

06.06.2012 7:20

Písecký soud začne ve středu řešit případ bývalého šéfa českobudějovické dopravní policie Václava Vališe, který podle obžaloby se dvěma úředníky píseckého městského úřadu ovlivňoval řízení při dopravních přestupcích. Mimo jiné údajně i řízení s vlivným členem ODS Pavlem Dlouhým. ČTK to potvrdil soudce Martin Král.

Soud řeší policistu, který prý ovlivňoval řízení s Pavlem Dlouhým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Dlouhý byl podle dřívějších informací médií v minulosti přistižen, když jel u Písku autem rychlostí přes 140 kilometrů v hodině v místech, kde je povolena maximálně devadesátikilometrová rychlost. Úřady však jeho přestupek nestačily vyřídit do jednoho roku. Poté už to nebylo možné, Dlouhý tak postihu unikl. Stáli za tím údajně právě Vališ a dva pracovníci městského úřadu v Písku z agendy přestupků Dana Martincová a František Rychlík.

Podle serveru Týden.cz se Vališ obrátil na svého známého Rychlíka a za Dlouhého se přimlouval. „Vališ Rychlíkovi sliboval, že když člen širšího vedení ODS Dlouhý nepřijde o řidičský průkaz, dostane 'na tabáček' nebo může přijet do hlubocké obory zastřílet si na zvěřinu,“ uvedl před časem server.

Dlouhý, jemuž se přezdívá Kníže z Hluboké, s novináři nekomunikuje. Není ani jisté, zda se soudního líčení zúčastní. „Někteří předvolaní svědci se omluvili," řekl Král bez podrobnějšího vysvětlení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…