Soudce Berku amnestovali, ale jisté nic nemá. Bradáčová na to prý dohlédne

11.01.2013 12:14

Soudce Jiří Berka, který byl zapletený do takzvané konkurzní mafie, si může dnes oddechnout. Krajský soud v Českých Budějovicích ho dnes amnestoval. V roce 2010 byl Berka odsouzen na devět let za mřížemi, kam ale nenastoupil kvůli odvoláním jeho kompliců.

Soudce Berku amnestovali, ale jisté nic nemá. Bradáčová na to prý dohlédne
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

"Jiří Berka je amnestován v plném rozsahu, Vladislav Větrovec pouze částečně, a to za hlavní skutek zločinného spolčení. Trestní řízení u pana Větrovce pokračuje v té části, která se týká uplácení," potvrdil dnes serveru Idnes.cz místopředseda táborské pobočky krajského soudu Zdeněk Kučera. Vyhráno ale Berka ani jeho komplic Větrovec zcela nemají. Státní zástupce může podat na rozsah amnestie stížnost. 

"Chceme se nejprve seznámit s rozhodnutím soudu. Pokud by se rozhodnutí v případě pana Berky týkalo úplného zastavení trestního řízení stížnost podáme. Nechci ale předjímat," naznačila serveru pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Do kauzy bylo zapleteno devět lidí. Berka využíval svého postu veřejného činitele a údajně vyhlašoval bez patřičných podkladů konkurzy na firmy. Deset takto podvedených firem obrala "konkurzní mafie" o 264 milionů korun. Další peníze od nich získávala prostřednictvím proplácení fiktivních cest a falešných faktur. Tímto způsobem si měli přijít na dalších 202 milionů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…