Soukromníci a Svobodní zvedají hlavu v celé zemi

12.04.2016 18:18

Nedávno uzavřená volební koalice pro krajské volby mezi Soukromníky a Svobodnými je na vzestupu. Za uplynulý měsíc její preference ve Zlínském kraji poskočily podle agentury SANEP na 9,2%. Oproti lednovému průzkumu je to nárůst o bezmála tři procenta. Koalice uzavřená na začátku letošního roku by se dostala do krajských zastupitelstev také v Pardubickém a Středočeském kraji.

Soukromníci a Svobodní zvedají hlavu v celé zemi
Foto: Svobodní
Popisek: Předsedové Petr Mach a Petr Bajer

„Těší mne růst volebních preferencí koalice Svobodných a Soukromníků. Věřím, že poté, co koalice podrobněji přiblíží svůj krajský program a představí množství nových tváří a zajímavých osobností, které mají chuť společně pomáhat Zlínskému kraji, získá ještě daleko větší důvěru voličů Zlínského kraje,“ uvedl senátor Ivo Valenta, který dlouhodobě podporuje Stranu soukromníků ČR. Podlé šéfa Svobodných ve Zlínském kraji Tomáše Pajonka má koalice především energii pomáhat tvořivým a pracovitým lidem. Kraji to podle něho může pomoci mnohem více než megalomanské projekty. „Chceme změnit fungování krajského úřadu. Hejtmanství musí opět pomáhat obcím a jejich obyvatelům, nikoliv jim házet klacky pod nohy,“ okomentoval rostoucí preference šéf Soukromníků ve Zlínském kraji Petr Thaisz

Krajské koalice zatím Soukromníci a Svobodní uzavřeli v rámci ČR v sedmi krajích. „ Fakt, že jsme jen za krátký čas dostali ve třech krajích více než pět procent jen svědčí o tom, že naše spolupráce dává smysl. Koalice oslovuje lidi, kteří jsou zklamáni současnou vládní koalicí a přejí  si po osmi letech razantní změnu v krajských zastupitelstvech,“ řekl PL předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer. „Je skvělé, že preference takhle rostou, a to jsme ještě vůbec nezačali s kampaní. Chci také zdůraznit, že voličům garantujeme schopné lídry a kandidáty, kteří budou v krajích prosazovat náš program, aby se lidem lépe žilo,“ zdůrazňuje předseda Strany svobodných občanů europoslanec Petr Mach.

Podle obou stran je dosavadní vývoj preferencí cennou zpětnou vazbou. Koalice zajišťuje věrohodnou šanci na efektivnější správu regionů. Volební kampaně koalice odstartují ve všech krajích na prahu května. „Momentálně pracujeme na formulaci společných volebních programů. Nechceme na krajskou úroveň jen přenášet republiková témata. Nabídneme občanům zcela konkrétní řešení problémů v jednotlivých krajích, které budou reprezentovat výrazné regionální osobnosti,“ řekl ParlamentnímListům.cz první místopředseda Soukromníků Rudolf Baránek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …