Soukup bez Zemana: Skočili jste na to? Bakala a Soros? Kavárna nejásá, létají zvěsti

14.01.2020 7:25

Ještě minulý rok platilo přátelství Miloše Zemana a Jaromíra Soukupa jako dané. Ale nyní se spekuluje o tom, že prezident už nadále nebude promlouvat k divákům TV Barrandov v pořadu Týden s prezidentem. Jaromír Soukup hlavu státu kritizoval za její postoj k Heleně Válkové, která dle nálezů Info.cz spolupracovala na článku s prokurátorem Urválkem. A už se sbíhají teorie, že se Miloš Zeman „přestěhuje“ na Novu, že při obchodní válce bude létat špína, že Soukup odchází do disentu nebo snad že do TV Barrandov investuje Zdeněk Bakala. Nebo George Soros.

Soukup bez Zemana: Skočili jste na to? Bakala a Soros? Kavárna nejásá, létají zvěsti
Foto: TV Barrandov
Popisek: Prezidentský speciál Jaromíra Soukupa

Skončí pořad Týden s prezidentem? O tomto tématu se zatím živě spekuluje, potvrzené je však velice málo. Jak uvádí server mediaguru.cz, na TV Barrandov se po vánoční přestávce nevrátila show Jiřího Ovčáčka. A minulý čtvrtek se nevysílal Týden s prezidentem. Tento čtvrtek opět na programu je, další čtvrtek však pak podle serveru mediaguru.cz patří pořadu Je to kampaň!

Anketa

Pokud se Jaromír Soukup rozejde se Zemanem, budete dále koukat na TV Barrandov?

41%
22%
hlasovalo: 10608 lidí

Mluvčí prezidenta Zemana zatím neřekl tak, ani tak. „Omezím se na konstatování, že nyní pracujeme na inovovaném a zajímavém plánu pravidelných mediálních aktivit pana prezidenta. Plán bude zahrnovat osvědčené i nové pořady,“ řekl Blesk Zprávám. Soukup na Twitteru uvedl, že jsou připraveni natáčet: „Ohledně čtvrtečního vysílání Týdne s prezidentem je to jednoduché. Jsme připraveni vysílat a natáčet. Návrh jsme poslali na Hrad. Na odpověď čekáme. Obsahem by měla být Válková a Urválek a nepřekročitelnost morálních limitů v politice.“

Další informace se podařily zjistit webu Echo24 a Deníku N. „Říkáme, že je to otevřené. To je nejvíc, co vám k tomu mohu říct. Ve čtvrtek pořad bude, tam si k tomu pan Soukup s panem prezidentem sednou a tam se to rozřeší,“ uvedla pro Deník N mluvčí televize Marie Opálková. To potvrdil i mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. „Vyčkejte čtvrtka,“ uvedl pro Echo24.

Urválkovi a Válkové věnoval Soukup své dva předchozí tweety, přičemž právě v tom druhém zmínil hlavu státu. „Miloš Zeman se vyjádřil, že Urválek byl zrůda a Válkovou nominovat nebude. Tak hurá. Debat o tom, jestli Válková patří do správy svobodného státu, se účastnit nebudu. Svoboda je jedna kategorie a Urválek jiná. Nabídneme tedy KPR další natáčení Týdne s prezidentem. Schválně, co odpoví,“ napsal Soukup předevčírem.

Včera pak dodal: „Každý má své limity. A mým je, že odmítám dávat prostor lidem, kteří hájí vrahy. Urválek je stejný vrah jako Eichmann. A pokud v tom nejsme s hlavou státu zajedno, nevím, zda jsme schopni najít v něčem jiném společnou řeč... Nechci, aby Česko řídili lidé jako Válková.“

Soukup také sdílel video se svým Jasně a stručně, ve kterém si ke konci stěžuje, že „hlavě státu tyhle okolnosti zcela evidentně nevadí“.

Možný konec Týdne s prezidentem a rozkmotření na ose Hrad – TV Barrandov už zavdaly mnohým spekulacím. Bývalý ministr financí Ivan Filip položil otázku, zda snad do TV Barrandov chce investovat Zdeněk Bakala, nebo dokonce George Soros, že se její šéf takto vyjadřuje.

Politický reportér Seznamu Václav Dolejší zase očekává, „že při obchodní válce Hrad–Barrandov bude vzduchem z obou stran létat pěkná špína...“

Dle aktivisty Tomáše Peszynského se ovšem moc nezmění. „Zeman už nebude na Barrandovu. Česko je zachráněno? Kdepak. Nový a lepší Barrandov bude na Kellnerově TV NOVA. A Zeman bude tam,“ mínil.

Taktéž aktivista Pitron se uchechtl: „Jaromír Soukup nalezl morální limity Jaromíra Soukupa. Limity Jaromíra Soukupa se budou vysílat místo Týdne s prezidentem.“

Petr Konečný, šéfredaktor Expres.cz, krátce poznamenal, že Soukup odchází do disentu.

A marketér Jakub Horák si stýskal, že existují lidé, kteří Soukupovi jeho řeči o Válkové a Urválkovi věří.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Prasárna, špína“. Výtrysky křesťanské lásky kvůli knize o Zemanovi

22:52 „Prasárna, špína“. Výtrysky křesťanské lásky kvůli knize o Zemanovi

„Řada církevních hodnostářů, věřících i novinářů stále hledá své dno,“ komentovala dění okolo křtu k…