Soukup přitvrdil. Velká zloba na Babiše. Použil výraz, který by z očí do očí neřekl

08.07.2020 17:31

Ředitel Barrandova a několikanásobný moderátor Jaromír Soukup opět tvrdě zkritizoval premiéra Andreje Babiše. Nelíbilo se mu, když se snažil předseda vlády zbavit zodpovědnosti za šíření koronaviru v okolí Karvinska. „Šaškárna. Ukázka totální nekompetence našeho premiéra,“ myslí si Soukup. Prý vždy, když se šíření pandemie koronaviru podařilo zpomalit, tak to bylo díky úžasné vládě. „Když se něco nedaří jako v případě Karvinska, svedeme to na epidemiology a hygieniky. Protože máme vládu bez mozku, která jen odmávne, co jí ten který odborník doporučí?“ ptal se moderátor.

Soukup přitvrdil. Velká zloba na Babiše. Použil výraz, který by z očí do očí neřekl
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Andrej Babiš a Jaromír Soukup

Vlastník a moderátor několika pořadů na Barrandově Jaromír Soukup se na Facebooku opět opřel do českého premiéra Andreje Babiše. Sdílel článek z Novinek, který pojednával o posledním rozšíření koronaviru na Karvinsku. Andrej Babiš ve svém týdenním hlášení řekl, že veškerá opatření prováděli hygienici a epidemiologové a vláda je pouze schvalovala. V březnu však mluvil o tom, že za veškerá opatření nese politickou odpovědnost. „Já jako premiér země samozřejmě osobně odpovídám za všechna krizová opatření. A beru na sebe plnou politickou odpovědnost,“ uvedl v televizi.

Celý článek ZDE:

Anketa

Je Miroslav Kalousek zábavný politik?

7%
93%
hlasovalo: 12944 lidí

V samotném článku se vyjádřil epidemiolog a bývalý náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula, kterého nahradil Rastislav Maďar. Prymula s výrokem premiéra, který se vzdal odpovědnosti za šíření koronaviru na Karvinsku, nesouhlasil. „Finální zodpovědnost je logicky na tom, kdo to podepíše, tedy na vládě,“ dodal s tím, že „pokud vláda nebyla spokojena s prací epidemiologů, měla je vyměnit nebo neposlouchat“.

Soukup na Facebooku napsal, že takové chování Babiše je typické. Když se dařilo zpomalovat šíření viru, tak prý za to mohla skvělá vláda. „Skvělá, úžasná vláda, kterou nám záviděl celý svět! Když se něco nedaří jako v případě Karvinska, svedeme to na epidemiology a hygieniky. Protože máme vládu bez mozku, která jen odmávne, co jí ten který odborník doporučí?“ napsal Soukup. Prý jde o šaškárnu a ukázku naprosté nekompetence předsedy vlády. Na konci svého statusu poděkoval profesoru Prymulovi za slova, která řekl. „Potvrdil tak to, co říkám celou dobu,“ zakončil.

Není to však poprvé, co Jaromír Soukup zkritizoval Andreje Babiše. Před dvěma týdny jsme psali o jiném statusu majitele televize, kde napsal, že se stydí za premiéra, který nám dělá v souvislosti s údajným střetem zájmů v zahraničí ostudu. Dále psal, jak je důležité, jakým způsobem používá Andrej Babiš svá slova.

Více jsme o tom psali ZDE:

„A to, jak je používá, ukázal v praxi. Když nazval české europoslance Tomáše Zdechovského a Mikuláše Peksu vlastizrádci. A německou europoslankyni Moniku Hohlmeier označil za pomatenou. A já přesně podle názvu pořadu musím říct jasně a stručně: jestli se mi něco hodně nelíbí, tak když někdo uráží ženy. A druhá věc, která se mi hodně nelíbí, je, když někdo nám, Čechům, dělá ostudu v zahraničí. A obou těchto prohřešků se Andrej Babiš dopustil, když začal šít do europoslanců jen proto, že si chtěli posvítit na jeho střet zájmů. A musím naprosto jasně říct: za našeho premiéra se opravdu hluboce stydím.“

Anketa

Chcete, aby prof. Roman Prymula získal politickou funkci?

11%
89%
hlasovalo: 5410 lidí

Jaromír Soukup ještě poměrně nedávno hostil v pravidelném pořadu prezidenta republiky Miloše Zemana. Kromě prezidenta však mezi nejčastější hosty jeho pořadů patřil právě premiér Andrej Babiš, ke kterému je nyní Soukup velmi kritický. V nedávné době ovšem začal spíše zvát hosty z opozičního spektra, čemuž čelí na sociálních sítích kritice.

Zde byl hostem pořadu Duel Jaromíra Soukupa šéf ODS Petr Fiala.

V jiném díle Arény Jaromíra Soukupa se objevili kromě jiných například Michael Kocáb či předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář. Oba jsou ke vládě velmi kritičtí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…