Soukup se pustil do Hamáčka, že nakupuje roušky v Číně. Ale ministr mu odpověděl... Nepěkná připomínka minulosti

30.03.2020 18:23

Majitel TV Barrandov Jaromír Soukup, který se v roce 2015 dohodl s čínskými investory na vstupu do své televize, dnes udeřil na ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD), že ochranné pomůcky nakupuje raději v Číně než u českých dodavatelů. Hamáček vysvětlil, proč tak činí.

Soukup se pustil do Hamáčka, že nakupuje roušky v Číně. Ale ministr mu odpověděl... Nepěkná připomínka minulosti
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Volejte šéfovi v Mých zprávách na TV Barrandov

Majitel televize Barrandov Jaromír Soukup po tři roky poskytoval prostor prezidentovi Miloši Zemanovi, aby se každý čtvrtek týden co týden vyjadřoval několik desítek minut k aktuálnímu dění doma i ve světě. Po tři roky dával nejednou Soukup najevo, že s prezidentem souhlasí.

Ale v lednu 2020 oznámil hradní mluvčí Jiří Ovčáček, že prezident už nebude se Soukupem točit, protože „pořad vyčerpal svůj potenciál“. Soukup dal napřed najevo, že je připraven natáčet dál, ale takřka současně upozornil, že chce vést debatu o tom, zda by Helena Válková mohla být ombudsmankou, když za času normalizace spolupracovala s komunistickým prokurátorem Josefem Urválkem. Ten opakovaně požadoval „pro všechny obviněné trest smrti“.

Soukup naznačoval, že právě kvůli spolupráci s Urválkem je pro něj Helena Válková nepřijatelná jako ombudsmanka. Na svém názoru by si prý trval, i kdyby prezident Zeman zastával názor jiný. Moderátor by se prý s hlavou státu pustil třeba i do sporu.

Dal tak najevo, že se náhle od prezidenta odklání.

Teď se obul do ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) a vyčinil mu, že raději získává zdravotnické ochranné pomůcky od Číny než od českých firem. To podle Soukupa rozhodně není v pořádku.

„Odpověď pana ministra Jana Hamáčka, proč neshání zdravotnický materiál (roušky, respirátory, obleky atd.) primárně v České republice. Je to podle vás OK? Za mě tedy rozhodně ne... myslím, že je třeba podpořit české podniky, i když to třeba dá víc práce...,“ zdůraznil Soukup.

Hamáček celou věc vysvětloval tak, že je pro něj složité sbírat desítky tisíc kusů vybavení od desítek dodavatelů, zatímco v Číně získá miliony ochranných pomůcek na jednom místě.

Jaromír Soukup kritizuje Jana Hamáčka

Není bez zajímavosti, že ještě nedávno Soukup udržoval s čínskými investory obchodní kontakty. V roce 2015 do TV Barrandov vstoupili čínští investoři a podle serveru Hlídací pes.org. ještě v roce 2019 čínská společnost China International Group Corporation Limited držela v soukromé televizi podíl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…