Spadnou mosty na D47? Tady jsou slova ředitele ŘSD

28.01.2015 18:40

Ve středeční Kauze dne na Rádiu Impuls vystoupil šéf Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa, který jasně řekl, že doprava v Česku není jen o dálnici D1. Je také třeba alternativní R35 a další dopravní tepny. Bohužel je to ale tak, že i letos bude na dálnici D1 řidiče dráždit modernizace. A to není vše.

Spadnou mosty na D47? Tady jsou slova ředitele ŘSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálniční nadjezd

Modernizace dálnice D1 nabírá zpoždění. Kroupa ale ve studiu potvrdil, že ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) trvá na tom, aby se na tomto projektu pracovalo každou volnou chvíli.

Není to ale jediný projekt, který je třeba řešit. V havarijním stavu jsou např. mosty na D47 u Ostravy. Hrozí jejich zřícení? "Ne, to určitě ne, kdyby to mohlo spadnout, tak už by tam dneska nikdo nejezdil. Oprava by měla začít na jaře tohoto roku," uklidňoval ve studiu Kroupa.

A co sesuv na dálnici D8? V tuto chvíli už tam nepanuje úplně havarijní stav a mezirezortní komise řeší, co dál. V tuto chvíli ale není jasné, kdy pojedeme plynule až do Drážďan, vstupuje do toho příliš mnoho faktorů.

"Ve finále se musím omluvit všem řidičům, že je trápíme uzavírkami, ale když už silnice uzavřeme, tak se nám snad daří opravovat ty výtluky na komunikacích," uzavřel své vystoupení host.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…