Spekulace sílí: Babiš možná ovládne Blesk

18.04.2013 7:52

Andrej Babiš, majitel potravinářsko-chemické skupiny Agrofert, prý krouží kolem německo-švýcarské skupiny Ringier Axel Springer, která vydává například Blesk nebo Reflex. S tržbami okolo 2,3 miliardy korun patří k největším vydavatelstvím v Česku. iDNES píše, že Babiš má zájem o mediální aktivity v Česku i na Slovensku.

Spekulace sílí: Babiš možná ovládne Blesk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Podle informací MF DNES během posledních čtyř týdnů proběhla řada jednání na té nejvyšší úrovni, některá z nich se údajně odehrála také v Německu a ve Švýcarsku. Během nich prý Babiš projevil zájem jak o mediální aktivity skupiny v Česku, tak i na Slovensku, kde společnost vydává například bulvární deník Nový Čas. iDNES se odvolává na zdroj ze Švýcarska, který uvedl, že Babiš nabídl za podniky v obou zemích částku 250 až 300 milionů eur, tedy šest až sedm miliard korun.

Babiš informace nepotvrdil

Sám Andrej Babiš tyto informace nepotvrdil. "Potvrdit vám to nemohu. Nemáte správné informace. Zájem projevujeme o plno věcí každý den, to neznamená, že je kupujeme," uvedl Babiš pro MF DNES. Ten už nyní vlastní třeba společnost AGF Media, která vydává regionální týdeník 5+2. Spojení Ringieru s Babišem šéfka Ringieru v Česku Libuše Šmuclerová odmítla.

Stejně se prý k věci postavili nejvyšší šéfové celé skupiny. "Přirozeně víme o spekulacích, které kolují. Zásadně tyto spekulace nekomentujeme," uvedl pro MF DNES Mark Dekan, generální ředitel celé skupiny Ringier Axel Springer v Evropě.

Existuje i jiná varianta

Vyhráno však prý Babiš určitě nemá. Ve hře je také jiný scénář, který s českým potravinářským magnátem Babišem nepočítá. iDNES píše o tom, že existuje ještě jiná spekulace, a to, že společný podnik plně ovládne německý vydavatel Axel Springer. Ringier Axel Springer je společným podnikem německého vydavatele Axel Springer a švýcarského Ringieru.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…