Stane se z Německa islámský chalífát? Slovutný Alexandr Tomský radí, co proti tomu dělat

08.10.2017 9:59

Moderátor Luboš Xaver Veselý si do internetové televize XTV.cz pozval konzervativního filozofa a jednoho z lídrů Realistů, Alexandra Tomského, od něhož se dozvěděl, jak dopadnou volby a co je potřeba udělat pro to, aby se z Německa nestal islámský chalífát.

Stane se z Německa islámský chalífát? Slovutný Alexandr Tomský radí, co proti tomu dělat
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Politolog a nakladatel Alexandr Tomský na besedě v Ostravě

Alexandr Tomský má za to, že Realisté mají šanci dostat se do sněmovny, 40 procent voličů je nerozhodnutých a Realisté mohou lidi oslovit. Babiš drtivě vede průzkumy. „Ale o našem panu Babišovi nechci moc mluvit, to je opravdu velmi smutná záležitost,“ podotkl myslitel.   

Raději zdůraznil, že Realisté lidem neslibují modré z nebe a už to by je mohlo oslovit. Mohl by je oslovit realistický program. Češi jsou podle Tomského poměrně skeptičtí. Nevěří příliš Evropské unii, nechtějí euro, nemají příliš velkou důvěru ve svůj establishment. „Češi stojí oběma nohama na zemi, je to národ skeptický. Nevěří v utopie. Někdy se nechá oblafnout, ale nevěří třeba v utopii Evropské unie,“ zaznělo z úst Tomského.

„Evropská unie reálně existuje, ale celý její program, to je čirá utopie,“ pálil do evropského společenství konzervativní filozof.    

I díky tomu věří, že Realisté mohou dostat asi sedm procent hlasů. U Babiše to odhaduje na 23 až 25 procent. ČSSD Tomský v rozhovoru přisoudil 17 procent, úspěch Tomia Okamury (SPD) odhaduje na 12 procent a ODS na 11 procent. Lidovci budou mít svých 6,5 procenta.   

Pár slov padlo také na konto prezidenta Zemana. „Já jsem přesvědčen, že bude znovu zvolen,“ konstatoval Tomský.  

Došlo i na téma islámu a uprchlické krize. I tady prý stojí Češi nohama na zemi. Z rozhovorů s lidmi Tomský cítí, že „jsou přesvědčeni, že je to jeden z největších problémů, který dnes Evropa zažívá“. „A mají pravdu. Zase si myslím, že tady ten zdravý selský rozum naprosto převládá,“ konstatoval host. Uznal, že bezprostřední nebezpečí islamizace společnosti v České republice nehrozí. „My nejsme v té první linii ohrožení, to snad každý ví u nás,“ řekl Tomský.

Ale dlouhodobě nám prý nebezpečí hrozí. „Mám věřit tomu, že  místo chrámu sv. Víta bude tam jednou mešita?“ zeptal se Luboš Xaver Veselý. „Podívejte se, tak daleko já nevidím. Tak daleko nevidí nikdo,“ upozornil myslitel. Máme ovšem výhodu v tom, že tu nemáme muslimská ghetta. Ve Francii a ve Velké Británii prý až 40 procent vězňů tvoří vězňové muslimského původu.

Celý rozhovor naleznete zde.

„Zkušenosti s muslimskými komunitami jsou ohromné. Islamizace v Evropě postupuje už padesát let. Je to obrovský problém. Je to obrovský sociální problém. Vzniká tady jakýsi paralelní svět v Evropě a Evropská unie ideologicky neustále hlásá, že je otevřenou společností otevřených hranic. Evropská unie nedokáže chránit své hranice, což považuji za katastrofu,“ rozohnil se Tomský.

Kdyby Realisté drželi podíl na moci, trvali by na tom, aby vnější hranice EU byly chráněny. Na tomtéž by měly trvat i další národy Evropy, např. Němci. Pokud nezačnou vyhošťovat muslimy ven ze své země i z Evropy, budeme mít jednou velký problém. „Jestliže z Německa vznikne chalífát jednou, no tak to je průšvih, že jo,“ varoval Tomský s tím, že se tomu zabrání jen tím, že radikální muslimové budou vyhoštěni nebo jinak pacifikováni, pokud je nebude možné vyhostit.

Zatímco uprchlickou krizi považuje za velký problém Evropy, Rusko nevnímá jako nijak velkou hrozbu pro Západ. Česká republika podle Tomského patří na Západ, takže určité nebezpečí ruský prezident Vladimir Putin představuje i pro nás, ale v tuto chvíli se prý toto nebezpečí velmi přehání. Ruskou hrozbu prý zveličuje hlavně levice.

Stranou pozornosti Alexndra Tomského nezůstala ani evropská společná měna euro. Tu myslitel radikálně odmítá, protože jsou v ní Spojené státy, které jsou nespojitelné. Jih Evropy trpí a sever Evropy na euru vydělává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…