Stanovali, tábořili, pálili. Povodí Odry chystá pokuty a kontroly

10.05.2012 15:06

Na základě dosavadních zkušeností s chováním některých návštěvníků přehrad ve správě státního podniku Povodí Odry připravila tato společnost zpřísnění kontrol neoprávněného využívání pozemků okolo vodních nádrží Morávka, Šance, Kružberk, Slezská Harta, Těrlicko, Žermanice, Olešná a Baška. Kontroly budou probíhat za účasti pracovníků bezpečnostní agentury.

Stanovali, tábořili, pálili. Povodí Odry chystá pokuty a kontroly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozvodněná řeka, ilustrační foto

"U vodárenských nádrží Morávka, Šance a Kružberk se ostraha zaměří na dodržování zákazu vstupu a vjezdu do ochranného pásma I. stupně, dále na dodržování zákazu činností poškozujících nebo ohrožujících vydatnost, jakost nebo zdravotní nezávadnost vodního zdroje a na dodržování zákazu lovu ryb v těchto nádržích, tedy pytláctví,“ řekl k plánovaným kontrolám mluvčí Povodí Odry Čestmír Vlček.

"U ostatních nevodárenských nádrží se pak ostraha zaměří na neoprávněné stanování, táboření, vjezdy a parkování motorových vozidel, rozdělávání ohňů na pozemcích nádrží, na činnosti ohrožující kvalitu vod v nádržích a na činnosti poškozující břehy vodních nádrží," doplnil.

Všechny zjištěné případy porušení výše uvedených zákazů budou nahlášeny policii. Uvedené kontroly budou probíhat opakovaně, v nepravidelných intervalech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…