Stát je hloupý a vydírají ho ekologové, naznačuje komentář ke stavbě dálnic

01.08.2012 11:13

Komentátor Karel Steigerwald se ve světle dalších průtahů s dostavbou dálnice D8 zamýšlí nad trojčením ekologistů a bezmocností státu, který neví, jak si s nimi poradit. A Steigerwald už ani neví, kdo z nich je větší magor.

Stát je hloupý a vydírají ho ekologové, naznačuje komentář ke stavbě dálnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Hrdinou tohoto chaosu je ekologista, který státu naprosto přesně dává kapky. „Naprosto přesně se odvolává a právně silnými argumenty dosahuje zákazu stavebního povolení, a to ještě v rouše ekologickém, které vyhlíží posvátně,“ poznamenává Steigerwald. Přitom tento hrdina prý jenom rajtuje na chaosu, který produkuje státní správa.

Hlavní problém je však podle Steigerwalda v tom, že liberální předpisy dávají při stavbě dálnice každému tenkému hlásku vyniknout, jako by to byl hlas silný. A tak můžou ekologisté uplatňovat své zájmy. Nemá smysl jim to vyčítat, nebo se ptát, zda bojují za brouky či za sebe- v případě šance by se tak zachoval každý z nás.

Steigerwald uvádí jiný příklad- příklad státu, hádajícího se patnáct let s jednou farmářkou o jakýsi kus pole. „Nutně se musíme ptát, kdo je tady magor. Ta selka, nebo ten stát?“ dumá komentátor. Samozřejmě, že veřejnost má k mamutím veřejným stavbám co říci, ale v určitou chvíli se musí říci dost a začít stavět.

Ti, kteří mají rádi bezbřehou svobodu a pružně ji zneužívají, ocení i chaos na straně státu. „Dejte brouka dálnici do cesty a uvidíte velkorysé ekologicko- byrokratické divadlo,“ píše komentátor. Takové, jaké si chudý stát rozhodně nemůže dovolit.

                                                                    


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…