Štěch: Mladým chybí úcta a respekt. Není to ale jejich vina

11.12.2011 20:36

Podle předsedy Senátu Milana Štěcha chybí mladé generaci úcta a respekt k autoritám. Podle něj to ale není vina mladých nebo dokonce politiků. Jde prý o plošné vytváření nedůvěry od některých vlivných osob ve finanční sféře.

Štěch: Mladým chybí úcta a respekt. Není to ale jejich vina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Na dotaz čtenářky ParlamentníchListů.cz, zdali to jde s mladou generací z kopce, odpověděl předseda Senátu z ČSSD Milan Štěch, že svým způsobem ano. „Mladým generacím chybí úcta a respekt k autoritám, nemyslím si ale, že by to byla jejich vina,“ odpověděl Štěch.

„Nedomnívám se dokonce ani, že je to obecně vina politiků, ačkoli se mnozí z nich nechovají příkladně a úctyhodně ani ve svém osobním, ani ve veřejném životě,“ míní dál politik.

Podle něj jde o plošný vliv osob z finanční sféry. „Jsem přesvědčen, že vytváření atmosféry plošné nedůvěry k politikům a autoritám obecně je záměrem některých vlivných osob a kruhů se silnými finančním, a tedy kapitálovým a majetkovým zajištěním, které mají silný vliv na média a jejich prostřednictvím vytvářejí celkový obraz o představitelích naší země a vyvolávají určitou atmosféru ve společnosti,“ myslí si předseda Senátu.

Finančníci posilují své pozice ve společnosti, aby profitovali

Dotyční si takovými kroky prý posilují pozici ve společnosti. Díky tomu pak mohou „kapitálově sílit“. Štěch je bývalým členem KSČ a mezi roky 2002 až 2010 vedl Českomoravskou konfederaci odborových svazů.

„Takováto situace je i v dalších zemích a je jednou z příčin současné finanční a hospodářské krize. Vlády totiž často nekonají ve prospěch voličů, ale v zájmu těchto finančních a kapitálových skupin,“ rozšířil Štěch svou odpověď i na celosvětovou ekonomickou situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…