Štěpánek ke kauze exposlanců ODS: Píše o fackování Ištvana a kulce do hlavy

03.11.2013 19:38

Publicista a hudebník Petr Štěpánek má na akci proti trojici exposlanců ODS jasný názor: Jejím výsledkem je jedno velké nic. Přitom si skuteční zločinci mezitím někde v klidu přepočítávají své miliardy, ale zde vrchní státní zástupce Ivo Ištvan nekoná.

Štěpánek ke kauze exposlanců ODS: Píše o fackování Ištvana a kulce do hlavy
Foto: ČTÚ
Popisek: Petr Štěpánek

„Chtěl jsem původně napsat kratičkou glosu, že Ivo Ištvan by se po té blamáži měl jít zastřelit. Začaly se mi však k ní nabalovat další souvislosti,“ píše na svém webu Petr Štěpánek.

Podle něj celá akce proti údajným korupčníkům skončila tragicky. Výsledkem je obrovské nic, zatímco si skuteční zločinci někde v klidu přepočítávají své miliardy. „Země je pohnojená poptávkou po spektakulárních policejně-prokurátorských manévrech. A tak opět nadešel čas Ištvanů a jejich soudruhů ve zbrani, čas odhalování spikleneckých center. Ani Mňačko by to takhle nevymyslel. Za touto clonou pak skuteční hybatelé naplňují své politické a ekonomické zájmy,“ tvrdí glosátor a hudebník Štěpánek.

Přitom každému, kdo má v hlavě mozek, muselo být podle něj hned jasné, že na akci Ivo Ištvana něco „smrdí“. „Proč mají být najednou kriminalizovány skutky, na kterých politika, co je svět světem, stojí? Jak může být do vazební šatlavy vsazen za trafikantství někdo, konkrétně Petr Tluchoř, kdo žádnou trafiku nedostal? Co mají Ivan Fuksa a spol. společného s bývalým státním zástupcem Grygárkem, že právě kvůli němu je jejich vyšetřování v rozporu se zákonem přeneseno do Ostravy?“ pokládá další a další otázky.

„Události, komentáře (ČT24, 31. 10. 2013) nabídly poprvé od začátku kauzy (ne)přímou konfrontaci Ivo Ištvana s jedním z nezákonně vězněných exposlanců. Byl to tristní pohled na muže, jenž má reprezentovat státní spravedlnost. Chladný umanutec bez kouska cti v těle. Žádnou odpovědnost za zničené životy, jež má na svědomí, necítí. Prosím za prominutí, ale fackovat tyhle týpky je málo,“ dodává pak k nedávnému vysílání, kde promluvil „přísně logický, ale zjevně rozrušený“ exposlanec Marek Šnajdr. „Přesto toho Marek Šnajdr stihl říct dost. Dost na to, aby si Ištvan a spol. vpálili kulku do hlavy,“ uzavírá Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…