Strašlivá urážka. Václava Klause rozčílila slovenská velvyslankyně

25.11.2016 18:30

Exprezident Václav Klaus podle vlastních slov nesepisuje texty z návštěv v cizině, které jsou natolik krátké, že za zaznamenání nestojí. Tentokrát však musel učinit výjimku. Při cestě do Švýcarska prý totiž slyšel tak strašlivou urážku, že na ni zkrátka musí zareagovat. Zásadní roli v této urážce hraje Evropská unie a Ukrajina.

Strašlivá urážka. Václava Klause rozčílila slovenská velvyslankyně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus

Václav Klaus na serveru Institutu Václava Klause prozradil, že byl pozván do švýcarského Zürichu na akci švýcarského Svazu zaměstnavatelů v oboru „barvy a laky“.  Exprezident čtenářům prozrazuje, že je to vznešená akce, na kterou se hned tak každý nedostane. Klaus na ní přednesl projev a po něm následovala klasická diskuse zde přítomných byznysmenů, vyslanců a dalších osobností.

„Názory účastníků v diskusi k mému vystoupení se velmi lišily – učebnicově politicky superkorektní německý velvyslanec (paní Merkelová by z něj měla radost) a naopak Evropu realisticky vidící vysoce postavený švýcarský generál (který přišel v uniformě). To by za komentář nestálo – snad jen ‚úžasný‘ výrok německého velvyslance, že v EU žádný demokratický deficit není, neboť všichni funkcionáři EU mají dvojí legitimitu – národní a evropskou,“ prozradil Klaus.

Celý text najdete zde

To však není hlavní důvod, proč Klaus o akci píše. „Píšu ale kvůli slovenské velvyslankyni, takové bruselské svazačce. S mými názory na EU zcela zásadně nesouhlasila, což jí neberu. Léta pracovala v bruselských institucích. Nemohu se ale smířit s jejím tvrzením, které si dovolila pronést v cizině, že nám EU strašně pomohla. Řekla, že bez EU bychom byli v takové situaci, v jaké je dnes Ukrajina. To považuji za strašlivou urážku,“ rozčílil se druhý český prezident.

Byl natolik rozhořčen, že o tom napsal několika svým známým a ti mu odpověděli, že je to ukázka „Kiskovské politiky na Slovensku“ či „ukázala opovržení vůči vlastní zemi“. Dáma by si podle Klausových známých zasloužila divadelní roli na kyjevském Majdanu.

Podle Klause je tato dáma klasickým příkladem tlaku propagandy EU. Velvyslankyně totiž věří, že v Unii panuje svoboda médií a tu je třeba ctít. Ne jako v Turecku, které ji teď údajně neoprávněně omezuje, přičemž se tamní vláda zaštiťuje bojem proti terorismu. Slovenská velvyslankyně podle Klause věří vší této bruselské propagandě.  Nebyla však sama. Většina účastníků oné vznešené akce prý byla proti vystoupení Velké Británie z EU a proti zvolení Donalda Trumpa 45. prezidentem USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…