Středočeská ODS má nového předsedu. Kdysi radil Klausovi

21.12.2013 18:01

Novým předsedou středočeské ODS se stal ekonomický poradce bývalého prezidenta Václava Klause Jan Skopeček, který nyní působí jako předseda krajského kontrolního výboru, radní a zastupitel v Hořovicích na Berounsku.

Středočeská ODS má nového předsedu. Kdysi radil Klausovi
Foto: ods.cz
Popisek: Jan Skopeček, člen Výkonné rady ODS a někdejší výkonný ředitel Centra pro ekonomiku a politiku

Na post předsedy strany, o kterém budou občanští demokraté rozhodovat na lednovém kongresu, středočeská ODS nominovala exministra školství a bývalého rektora Masarykovy univerzity Petra Fialu. Rozhodl o tom sobotní regionální sněm v Mladé Boleslavi.

Jan Skopeček ve funkci šéfa vlivné středočeské ODS nahradil poslance a bývalého ministra Petra Bendla, který vedl krajskou organizaci od roku 2007. Delegáti sněmu jej podle regionálního manažera strany Lukáše Paclta zvolili hned v prvním kole hlasování. Bendl už na post předsedy počtvrté v řadě nekandidoval.

Místopředsedy se stali krajský zastupitel Tomáš Havlíček, náměstek ministra životního prostředí a kladenský zastupitel Vojtěch Munzar, starosta Českého Brodu Jakub Nekolný, starosta Dobřichovic u Prahy Michael Pánek a sedlčanský zastupitel Václav Calta.

Středočeská ODS také navrhovala kandidáty do celostátního vedení strany, o němž se rozhodne na kongresu. Na post prvního místopředsedy nebude nominovat nikoho, o další pozici místopředsedy bude usilovat starosta Líbeznic u Prahy a někdejší mluvčí vlády nebo kraje Martin Kupka. O kandidátech do výkonné rady ODS rozhodoval regionální sněm ještě v odpoledních hodinách. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…