Studenti jsou rukojmími pravice, prohlásil v ČT komunista

13.11.2012 22:40

Jen pár dní před výročím Sametové revoluce se bouří studenti v Jihočeském kraji, že by je v regionu příští čtyři roky měli řídit komunisté. Vítězná ČSSD se, tak jako v jiných krajích, dohodla s KSČM na uzavření koalice. Představují komunisté reálnou hrozbu pro střední školy na jihu Čech? Podle šéfa klubu krajských zastupitelů KSČM Václava Kučery je to nesmysl.

Studenti jsou rukojmími pravice, prohlásil v ČT komunista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

"Studenti mají právo na své protesty, ale volby ukázaly, že voliči chtějí změnu. My nepřipravujeme žádné razantní změny v tomto resortu. Vždy jsme se zasazovali o dostatek peněz pro střední školy," uvedl v pořadu Kučera, který k tomu dodal, že je třeba rozlišovat KSČ a KSČM, což jsou prý dvě rozdílné strany a nelze se stále vracet do minulosti. "Pravicové strany neunesly hořkost porážky, tak si vzaly studenty za rukojmí, ale já si myslím, že po chystané schůzce s hejtmanem vychladnou hlavy a toto napětí opadne," uvedl dále Kučera.

Stávka hrozí dál

Spolu s Kučerou byl do pořadu pozván i organizátor petice Tomáš Rasoch, která požaduje, aby se komunisté vzdali kontroly nad krajským školstvím. Rasoch v pořadu prohlásil, že protestní petici prozatím podepsalo necelých šest tisíc občanů a hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimolu (ČSSD) vyzval k dialogu. "My budeme chtít například slyšet, proč hejtman Zimola neuzavřel koalici s ostatními demokratickými stranami a sáhl ke spolupráci s komunisty," uvedl Rasoch.

Pokud naplánovaná schůzka s hejtmanem nepřinese žádné výsledky, pak ve vzduchu zůstává viset i hrozba stávky, o které mluví studenti Gymnázia v Třeboni.

KSČM není nedemokratická, míní politolog

V pořadu dále vystoupil politolog Jan Bureš, který je členem ČSSD, a poukázal na skutečnost, že KSČM nelze označovat za nedemokratickou stranu. Její politici působí v této zemi přes dvacet let a za celou dobu nikdy nebylo řečeno, že se nemohou účastnit voleb pro nedemokratické postoje. Pak ale podle Bureše musí všichni lidé vzít na vědomí skutečnost, že komunisté mohou ve volbách, k nimž byli připuštěni, i uspět. A výsledek voleb by měli voliči respektovat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…