Studentský vůdce a šéf Obecního domu Ježek za Babiše kandidovat nebude. Kvůli minulosti

24.07.2014 15:25

Na pražské kandidátce hnutí ANO nakonec nebude bývalý ředitel Národní knihovny Vlastimil Ježek, jenž je nyní šéfem Obecního domu spadajícího pod magistrát. Hnutí upřednostnilo lidi, jejichž minulost není s pražskou radnicí nijak spojena.

Studentský vůdce a šéf Obecního domu Ježek za Babiše kandidovat nebude. Kvůli minulosti
Foto: hns
Popisek: Vlastimil Ježek nyní šéfuje Obecnímu domu v Praze

ANO dnes představilo předních šest kandidátů pro pražskou radnici. Kandidátku povede podnikatelka Martina Schopperová. Dvojkou je provozovatel portálu bankovnipoplatky.com Patrik Nacher, trojkou bývalá šéfka české pobočky Transparency International, nyní náměstkyně ministra vnitra, Adriana Krnáčová. Na dalších místech jsou pak předsedové ANO v Praze 2 a 7 Petr Novotný a Michal Hašek. Na šestém místě kandiduje vdova po architektovi Janu Kaplickém Eliška Kaplicky. Kdo bude na dalších místech, není jasné, podle tiskového oddělení ANO zatím celá kandidátka schválena nebyla.

Andrej Babiš ve čtvrtek připustil, že oproti jiným politickým stranám ANO představuje své kandidáty později. „Trochu nám to trvalo. Jsou to lidi, kteří historicky nemají s magistrátem nic společného," řekl Babiš. Podle Babiše jsou volby do zastupitelstva hlavního města důležité, a proto se bude v kampani sám angažovat. Obecně ale komunálním volbám hnutí nepřikládá takový význam, chce se soustředit spíše na celostátní politiku.

Schopperová, která je rodilá Pražačka, by se chtěla soustředit především na bezpečnost a čistotu v Praze, dále na dopravní dostupnost, pomoc handicapovaným a hospodaření města. Podle Nachera by Praha neměla být zadlužená a měla být přívětivá k lidem. Krnáčová se chce zaměřit hlavně na transparentnost.

Dvaačtyřicetiletá Schopperová již dříve založila hnutí Pražané.cz, s nímž chtěla ve volbách kandidovat sama. Nyní řekla, že kvůli nabídce od Babiše hnutí opustí a má zájem o vstup do ANO. „Protože máme (s Babišem) naprosto stejné názory na to, jak by měla Praha vypadat a být řízena, tak to propojení je logické," uvedla. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…