Šup ho. Demonstrovala s židovskou hvězdou, přišla o flek!

10.01.2021 20:13

Seniorská ombudsmanka města Liberce Lenka Tarabová dostala padáka! Důvodem je židovská hvězda! Tohle přepískla. „To už není o svobodě vyjadřování,“ ozývá se z vedení města. „Nepřijatelné,“ volají další.

Šup ho. Demonstrovala s židovskou hvězdou, přišla o flek!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Židovská hvězda jako protest proti vakcinaci a rouškofašistům

Anketa

Může Donald Trump za útok demonstrantů na Kongres USA?

25%
75%
hlasovalo: 12936 lidí

Vedení Liberce odvolalo Tarabovou s okamžitou platností z pozice seniorské ombudsmanky. Podle náměstka primátora Liberce Ivana Langery bylo důvodem zneuctění židovské symboliky ve chvíli, kdy si dnes již bývalá ombudsmanka na demonstraci proti totalitářským covidovým opatřením připnula žlutou Davidovu hvězdu s textem „Neočkovaný“.

„Připnutí žluté židovské hvězdy s nápisem Neočkovaný je pro mě jako původem historika absolutně neakceptovatelné jednání,“ řekl Langr a dodal: „V takové situaci nemohu nadále paní Tarabovou podporovat ve funkci seniorské ombudsmanky, to už není o svobodě myšlení a vyjadřování. Ombudsman je jedinečná pozice, která musí být spojena i s vysokou morální účastí ve veřejném dění.“

Ředitel komunitního střediska KONTAKT Michael Dufek, ve kterém Tarabová jako ombudsmanka působila, k celé záležitosti řekl: „Byť paní Tarabová nikdy nespojovala své osobní aktivity a postoje s touto pozicí, přerostla jejich intenzita únosnou míru takovým způsobem, že zatáhla naši organizaci do prostředí, jehož součástí být v žádném případě nechce. Vyjádření svobodného názoru je v pořádku, zvolená forma je z mého pohledu nešťastná a nepřijatelná.“

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…