Supertajné průzkumy, které si nechal vypracovat Babiš. Slonková vyhodila rozbušku

11.06.2020 15:41

Premiér Andrej Babiš si podle serveru Neovlivní.cz nechal zpracovat dva tajné průzkumy. Podle prvního z nich má hnutí ANO i kvůli zvládnutí koronavirové krize vysoké preference, a proto Babiš zvažuje předčasné volby. Druhý průzkum se měl týkat jeho možné kandidatury na prezidenta, podle jeho výsledků ale prý Babiš kandidovat nebude, protože je „příliš kontroverzní“. Obě tyto informace premiér vyvrátil s tím, že autorka článku Sabina Slonková je jen zhrzená a není to pravda.

Supertajné průzkumy, které si nechal vypracovat Babiš. Slonková vyhodila rozbušku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Že si Babiš měl nechat zpracovat oba průzkumy podle webu Neovlivní.cz, potvrdili anonymní lidé z okruhu premiéra. „Je to ve stadiu úvah. Řeší se, jak předčasných voleb dosáhnout,“ tvrdil prý jeden ze spolupracovníků Andreje Babiše, jak informuje server iDNES.cz.

„Čím dřív by se podařilo uspořádat volby, tím líp pro ANO a hůř pro konkurenci. Ta pozitivní vlna, na které jedeme, nebude nekonečná,“ pokračoval zdroj s tím, že hnutí ANO si vysloužilo dobré preference díky zvládnutí koronavirové krize.

Babiš ovšem článek označil za nepravdivý. „Taková tvrzení jsou nesmysly a permanentní lži,“ komentoval premiér s tím, že autorka článku Sabina Slonková je zhrzená.

Anketa

Kolik dostane Babišovo ANO v parlamentních volbách 2021?

76%
14%
5%
hlasovalo: 19347 lidí
Průzkumy jsou prý natolik tajné, že je zná jen okruh Babišových nejbližších. „Výsledky průzkumu nemají ani lidé v předsednictvu. Jsou věci, které se zkrátka s nikým dalším neřeší,“ tvrdí Slonková v článku.

Průzkum měl podle anonymních zdrojů vyjít podobně jako oficiální průzkum agentury STEM. V té ANO dosáhlo 34 procent, zatímto třeba druzí Piráti jen necelých 13 procent.

Podle Slonkové a jejích zdrojů si Babiš nechal vypracovat i průzkum na své šance v příští prezidentské volbě. „Oproti těm průzkumům, které si nechával dělat před koronakrizí, ten poslední vyšel tak, že on sám na základě jeho výsledků řekl, že za takové situace do toho nepůjde. Průzkum ukázal, že je natolik kontroverzní kandidát, že v druhém kole neuspěje. A šance na vítězství hned v prvním kole jsou mizivé,“ popsal zdroj pro Neovlivní.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…