Svaz obchodu: Lidé od rána vykupují zboží, potravin je ovšem dostatek

14.03.2020 9:44

ParlamentníListy.cz přináší prohlášení Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR k rannímu rozhodnutí vlády uzavřít obchody mimo prodejny potravin, drogerie, čerpacích stanic a potřeb pro zvířata.

Svaz obchodu: Lidé od rána vykupují zboží, potravin je ovšem dostatek
Foto: Repro Twitter
Popisek: Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR

Anketa

Jak se zatím Babišova vláda zhostila boje proti koronaviru? (Hlasování od 11.3.2020)

95%
hlasovalo: 41351 lidí
Svaz podle vlastních slov již během rána pozoruje zvýšené nákupy, které mohou vést k tomu, že některé zboží nebude krátkodobě na pultech. I přesto je potřeba zdůraznit, že potravin i dalšího zboží je ve skladech obchodů dostatek. „Naší prioritou je rychlá obsluha zákazníků, zboží doplňujeme tak, jak je to možné, především ale chceme zajistit co nejrychlejší odbavení zákazníků v prodejně," uvádí prezident svazu Tomáš Prouza.

„Navýšili jsme na maximum počet pracovníků ve skladech i řidičů automobilů pro rozvoj potravin a děláme vše pro to, aby se potraviny do obchodů dostaly co nejrychleji, prosíme zákazníky o klid a trpělivost – prodavačky a prodavači dělají vše, co je v jejich silách, řada z nich je ale doma s malými dětmi a tyto kapacity prostě chybí," uvádí také tiskovka.

Svaz rovněž v sobotu vyzval vládu, aby po třech týdnech jednání konečně dodala respirátory a roušky také pracovníkům obchodů, kteří jsou ve styku se zákazníky, nebo nám alespoň umožnila zajistit si je vlastními zdroji. „Vyzýváme vládu, aby automaticky prodloužila povolení pro zahraniční pracovníky, kteří mají krátkodobá provolení pro pobyt a práci v ČR. Tyto lidi zásadně potřebujeme pro udržení fungování systému," uzavírá tiskové prohlášení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…