Svědkovi z Kajínkova případu prý hrozí likvidací. Dostal policejní ochranu

27.03.2012 21:30

Svědek vraždy, z jejíhož spáchání byl usvědčen Jiří Kajínek, je pod policejní ochranou. Před dvaceti lety tento člověk údajně viděl, že vraždu mají na svědomí policisté. Podle informací TV Nova se nyní stal terčem výhružek a pronásledování a v psychickém šoku skončil v nemocnici.

Svědkovi z Kajínkova případu prý hrozí likvidací. Dostal policejní ochranu
Foto: repro Youtube.com
Popisek: Doživotně odsouzený Jiří Kajínek

Muž poskytl své svědectví o vraždě minulý rok televizi Nova. Tehdy před dvaceti lety podle jeho slov vražedné rány nevypálil odsouzený Kajínek, nýbrž členové plzeňské policie.

V pondělí zavolal plzeňské redaktorce Novy Tereze Maixnerové muž, který tvrdil, že svědka vylákal z domu pod záminkou nabídky práce a hodlá mu ublížit. „Říkal, že je to právě kvůli tomu svědectví. Výhrůžka zněla tak reálně, že jsem okamžitě zalarmovala policii,“ popsala redaktorka.

Vyděšeného muže policie ihned kontaktovala. Uvedl také, že ho někdo sleduje. „S mužem jsem mluvila po telefonu. Bylo patrné, že má velký strach o život. A říkal mi, že ho pronásleduje nějaké tmavé auto,“ uvedla Maixnerová. Ve strachu o život se muž psychicky zhroutil a musel být převezen do nemocnice.

Redaktorka ochranu odmítla

Případem se intenzivně zabývá policie a žádá o pomoc případné svědky pronásledování. „Žádáme případné svědky, kteří včera kolem tři čtvrtě na sedm večer na Holýšovsku viděli tmavé auto, pravděpodobně mercedes bez registračních značek, aby se ohlásili na tísňovou linku,“ naléhá mluvčí policie v Domažlicích Dagmar Brožová.

Svou ochranu nabídla policie i redaktorce Maixnerové, která se podle kriminalistů rovněž dostala do nebezpečné situace. Ta ale jejich pomoc odmítla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…