Svérázný ódéesák, šéf buňky v Chomutově: Snad nezvolíme nějakého nekňubu. A o Nečasovi vám povím...

27.12.2013 17:58

Nový předseda chomutovské ODS Petr Latinák chce pozvednout místní organizaci strany. Chce ukázat, že má pod sebou šikovné a pracovité lidi. Doufá také, že si ODS na svém nadcházejícím kongresu zvolí schopného předsedu a ne „nekňubu“. Řekl to v rozhovoru pro server Deník.cz.

Svérázný ódéesák, šéf buňky v Chomutově: Snad nezvolíme nějakého nekňubu. A o Nečasovi vám povím...
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Latinák vzal funkci předsedy místní ODS poté, co ho oslovilo několik členů stranické buňky. „Neříkali vyloženě, co ode mě chtějí, ale ono se to dalo vytušit. Stmelit lidi uvnitř strany. Já uvnitř ODS se všemi vycházím, myslím, že mě berou i řadoví členové. Teď odchází naše ikona Honza Řehák a musí to někdo vzít za něj,“ vysvětlil v rozhovoru pro server Deník.cz.

V chomutovské buňce vládne špatná nálada i kvůli Nečasovi

V chomutovské ODS údajně vládne špatná nálada. Částečně je to kvůli aférám a částečně je to kvůli celostátní politice, kterou předváděl bývalý předseda Nečas.

„Několikrát jsme ho vyzývali, aby dodržoval volební program a začal se chovat jako předseda ODS a nikdy nám ani neodpověděl. Lidi pak byli hodně naštvaní,“ tvrdí Latinák. V rozhovoru sám připustil, že kdyby Nečas neodešel, opustil by stranu sám Latinák.

Chci stranu stmelit a ukázat, že máme šikovné a pracovité lidi

Proto se chce nový předseda chomutovské ODS zaměřit na stmelování. Voličům také chce vyslat signál, že strana má šikovné a pracovité lidi. "Když si vzpomenu jen na lidi, se kterými jsem spolupracoval, tak Standa Aubrecht určitě, Jirka Binter, paní učitelka Valentová… Je jich vážně hodně, ani na jména si nevzpomenu," začal s výčtem.

Doufám, že si ODS na svém kongresu nezvolí "nekňubu"

Latinák rovněž doufá, že si ODS na svém celostátním kongresu zvolí schopného předsedu a ne „nekňubu“. „Lidé vnímají stranu i podle toho, jak se chová její předseda, jak se strana prezentuje třeba v televizi,“ dodal Latinák.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…