Svině prolhaný! Soukup bojuje s obviněními, vytáhl fakta. A chystá soudní odvetu

20.02.2019 21:05

Zakladatel politického hnutí LIST Jaromíra Soukupa a mediální podnikatel Jaromír Soukup má v poslední době plné ruce práce s odmítáním řady obvinění, která se na něj valí mimo jiné i z článků publikovaných v Deníku N. Jsou ale pravdivá? Petr Paulczyňski, který byl v ODS od jejího založení po revoluci v roce 1991, sdílel na svém Twitteru Soukupovo prohlášení, v němž se ukazuje, že některé lži, které jeho kritici směle šíří do veřejného prostoru, se nezakládají na pravdě. „Jsou to svině prolhaný,“ zuří Paulczyňski.

Svině prolhaný! Soukup bojuje s obviněními, vytáhl fakta. A chystá soudní odvetu
Foto: ReproTV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup reprodukuje gesta z Macronových fotek

V posledních dnech nedá Soukupovi spát Deník N, jehož redaktoři se s chutí pouštějí do toho, v čem je u jiných expertem často on sám, do rozborů a zpráv o jeho financích. Zatím se snažil skrze svůj pořad Moje zprávy všechna předešlá obvinění vyvracet. V neděli přišla ale další bomba. Novinářka Eliška Hradilková Bártová sepsala článek nesoucí titulek „Soukup měl utajenou firmu na Kypru, proteklo přes ni více než půl miliardy. Mluvili jsme i s bílým koněm“.

Anketa

Michael Kocáb naznačil, že Rusové mají na Zemana kompromitující archiválie. Myslíte, že má pravdu?

8%
92%
hlasovalo: 14223 lidí

A tady už přetekl Soukupův pomyslný pohár „snesitelného“. Serveru Týden.cz poskytl prohlášení o tom, jak se s touto „utajenou firmou“ Generra Limited věci doopravdy mají. Prohlášení pak na svém twitterovém účtu sdílel i Petr Paulczyňski, který si po jeho přečtení neodpustil jadrný komentář: „Jsou to svině prolhaný.“

Šlápla tentokrát redaktorka Deníku N se svými zdroji vedle? Soukup uvedl, že k výše zmíněné společnosti se naopak od začátku hlásí a nemá vůbec žádný důvod zatajovat její vlastnictví. „Ostatně kdybych ji chtěl tajit, asi těžko bych sídlo firmy v Česku dal mezi ostatní své společnosti v Praze-Braníku,“ uvedl a zdůraznil, že všechny účetní uzávěrky stejně jako další povinné údaje jsou navíc veřejně dostupné.

Poukázal i na to, že firma Generra Limited vždy fungovala zcela v souladu s českými zákony a svého času také figurovala jako vydavatel titulů pro mládež – časopisů Popcorn či Top dívky – anebo jako majitel mediálního domu Empresa Media. „Zároveň bych chtěl redaktorce Hradilkové Bártové ozřejmit, že i ve veřejně dostupných zdrojích může zjistit, že Generra Limited má organizační složku v Česku. Tato společnost tedy daní veškeré své příjmy a zisky v Česku,“ hájí se Soukup a dodává, že z toho vyplývá, že je pod kontrolou místních státních orgánů.

Nad tímto počinem novinářů Deníku N se pousmívá s tím, že si tuto jednoduchou věc mohli jednoduše najít i na internetu. „A asi by to i udělali, kdyby ovšem chtěli poskytovat pravdivé informace, a ne jen ideologicky zaměřené zpravodajství," naznačil Soukup.  „Zároveň bych chtěl upozornit, že v současné době již připravuji právní kroky k ochraně mé osoby a společností“ dodal na závěr.

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …