TOP 09 odmítla návrh ODS na společné kandidáty do senátních voleb

24.04.2012 12:33

Předsednictvo TOP 09 dnes odmítlo nabídku ODS z pondělí, aby strany v některých volebních obvodech postavily pro volby do Senátu společné kandidáty. ČTK to sdělila mluvčí strany Alžběta Plívová. Strana ministra zahraničí Karla Schwarzenberga prý není přesvědčena o tom, že v regionálních organizacích ODS "převládají ideje nad klientelistickými podnikatelskými zájmy".

TOP 09 odmítla návrh ODS na společné kandidáty do senátních voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsednictvo TOP 09

V pondělí oznámil po jednání špiček občanských demokratů premiér a předseda ODS Petr Nečas, že grémium ODS má seznámit "předsednictvo TOP 09 s nabídkou na nominaci společných kandidátů obou stran pro podzimní senátní volby v některých senátních obvodech". Nečekaná nabídka zástupce TOP 09 překvapila, její místopředseda Miroslav Kalousek se omezil na prohlášení, že o ní strana bude muset teprve diskutovat.

ODS jednala v dobré vůli, ale převládají u ní klientelistické vazby

Podle Plívové v úterý předsednictvo TOP 09 nabídku probralo a ocenilo iniciativu koaličního partnera směřující k vyšší míře spolupráce a koordinovanému postupu v senátních volbách.

Pochybnosti o míře, ve které v regionálních organizacích ODS převládají klientelistické vazby, však prý TOP 09 nedovolují o takové nabídce vážně jednat, byť strana nepochybuje o dobré vůli vedení občanských demokratů.

V podzimních volbách do třetiny horní parlamentní komory, tedy v souboji o 27 senátorských křesel, bude ODS obhajovat 14 mandátů. Průzkumy voličských nálad, orientované na sněmovní volby, ukazují převládající podporu levicových stran. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…