TOP 09 prý hledá do pražských voleb novou tvář. Hudeček a další známí mohou ostrouhat

28.02.2014 21:33

O post primátora Prahy mají zájem tři politici z TOP 09 – Tomáš Hudeček, Jiří Vávra a Jiří Nouza. TOP 09 ale hledá novou tvář, do podzimních magistrátních voleb tak nemusí poslat nikoho ze zmíněné trojice. Napsal server iDnes.cz.

TOP 09 prý hledá do pražských voleb novou tvář. Hudeček a další známí mohou ostrouhat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

V pražské TOP 09 se vede boj o vliv mezi primátorem Tomášem Hudečkem a jeho náměstkem Jiřím Vávrou. Vítězi by měl připadnout post lídra kandidátky ve volbách letos na podzim. Vnitrostranické spory by ovšem mohl vyhrát zcela nový politik.

Hudeček je nejméně populární mezi hejtmany v Česku a má malou důvěru lidí

"Hudečkovi škodí, že je nejméně populární mezi hejtmany v Česku. Vávra zase nemá důvěru jako lídr," řekl deníku MF Dnes zdroj obeznámený se situací ve straně.

V průzkumech Sanep Hudeček získává kolem 18 procent lidí. Jeho předchůdce Bohuslav Svoboda míval důvěru přes 50 procent.

TOP 09 hledá lídra od doby, kdy se toho vzdal Zdeněk Tůma

Do čela kandidátky by se tak mohl dostat například člen akademické obce. TOP 09 shání známou, výraznou a důvěryhodnou tvář. Podobná taktika ovšem nevyšla se Zdeňkem Tůmou. Ten před čtyřmi lety aspiroval na primátora, ale nakonec to přenechal kolegům.

TOP 09 údajně shání lídra už od doby Zdeňka Tůmy. Tvrdí to sám současný primátor Hudeček. Na svou stranu se ale kvůli tomu nezlobí. Prý se těší na střet s případnými novými tvářemi.

Lídra musí vygenerovat krajská organizace

Primátorskou nominaci by přijal i náměstek Jiří Nouza. Jednotlivé pražské buňky TOP 09 budou krajskému vedení předkládat nominaci na lídra za přibližně dva týdny. To schvaluje i místopředseda strany Miroslav Kalousek: „Lídra musí vygenerovat krajská organizace.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…