TOP 09 se zlobí na Nečase. Ustupovat autoritativním režimům nebudeme

11.09.2012 12:20

Premiér Petr Nečas se včera postavil proti podpoře ruské skupiny Pussy Riot či proti "dalajlámismu" s tím, že škodí českému hospodářství. To se však vůbec nelíbí koaliční TOP 09 a jejímu předsedovi Karlu Schwarzenbergovi.

TOP 09 se zlobí na Nečase. Ustupovat autoritativním režimům nebudeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"Předsednictvo TOP 09 dnes vzalo na vědomí informaci předsedy TOP 09 a ministra zahraničních věcí Karla Schwarzenberga o včerejším vyjádření předsedy vlády, a to s tím závěrem, že jde o vyjádření velice nešťastné a může zpochybnit dosavadní směřování a důvěryhodnost české zahraniční politiky," napsala strana v prohlášení.

"Předsednictvo TOP 09 je dále toho názoru, že projevit slabost vůči autoritativním režimům je vždy chybným krokem," dodává k Nečasový názorům, které premiér vyjádřil při zahájení strojírenského veletrhu.

"Jsem přesvědčen, že těmito umělými problémy si nemáme házet klacky pod nohy, protože je to mimo jiné i ve prostěch naší ekonomiky," řekl doslova Nečas. Přesto uvedl, že podpora lidských práv musí být klíčovou součástí české zahraniční politiky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…