Tady bydlí Bakala, zjistil bulvár. Možná to stojí 63 milionů, možná desetkrát víc

31.05.2016 10:14

Vilou uhlobarona Zdeňka Bakaly a jeho ženy Michaely nedaleko Ženevského jezera ve Švýcarsku se zabývá dnešní deník Blesk.

Tady bydlí Bakala, zjistil bulvár. Možná to stojí 63 milionů, možná desetkrát víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Blesk ve svém textu následně poukazuje na luxus, kterým vila oplývá. Bakala přitom bývá kritizován za to, že nikdy neodprodal hornické byty nájemníkům a nedávno se vyvázal i ze zodpovědnosti nad krachující OKD. Magazín Forbes u Bakaly uvádí majetek 22 miliard korun.

Vila u Ženevského jezera s výhledem na Alpy má tři nadzemní podlaží. Hodnota nemovitosti je podle výpisu z katastru odhadována na 63 milionů korun. Skutečná tržní cena však může být až desetinásobná. 

Výpis také uvádí, že vlastníkem domu je firma zabývající se obchodem s nemovitostmi a cennými papíry. Bakala však v dané firmě nefiguruje. Není tak ani vyloučeno, že si Bakala s manželkou dům jen pronajímají. Na této adrese však skutečně figurují, například ženevská nadace Bakalových uvedla místo jako korespondenční adresu. 

U domu nechybí ani terasa s minigolfem, bazén či kryté kotviště. Celková plocha objektu je větší než šest tisíc metrů čtverečních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…