Tajné služby zachytily důležité zprávy ruského diplomata, píše Washington Post. Trump asi nebude rád

22.07.2017 14:51

Washington Post má k dispozici informace amerických tajných služeb, ze kterých vyplývá, že současný ministr spravedlnosti Jeff Sessions jednal s ruským velvyslancem ve Washingtonu Sergejem Kisljakem, a to ještě jako člen Trumpova kandidátského prezidentského týmu. Kisljak měl o těchto schůzkách informovat Moskvu.

Tajné služby zachytily důležité zprávy ruského diplomata, píše Washington Post. Trump asi nebude rád
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Server deníku Washington Post přináší nové informace o možných kontaktech mezi představiteli Ruské federace a členy týmu prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Deník získal přístup k některým zprávám tajných služeb, z nichž lze vyčíst, že stávající ministr spravedlnosti Jeff Sessions jednal ještě jako člen Trumpova kandidátského týmu s ruským velvyslancem v USA Sergejem Kisljakem. Kisljak totiž o těchto schůzkách obratem informoval Moskvu a americké tajné služby tyto zprávy zachytily.

Samozřejmě je možné, že Kisljak ve svých zprávách určených Kremlu neříkal pravdu. Stává se, že diplomaté posílají do svých domovských zemí zprávy, v nichž zvyšují svůj význam, aby prokázali svou důležitost. Stává se také, že diplomaté posílají domů nepravdivé zprávy, aby zmátli tajné služby hostitelské země. Deník Washington Post k tomu ovšem dodává, že ruský velvyslanec ve Washingtonu měl pověst člověka, který do Moskvy píše pravdivé informace.

Celou zprávu v angličtině naleznete zde

Sessions zpočátku prohlašoval, že jako člen Trumpova volebního týmu nebyl v kontaktu s Rusy. Později připustil, že v kontaktu s Rusy byl, ale v žádném případě prý nerozebírali možnosti ovlivňování amerických prezidentských voleb.

Vyjadřování amerického ministra spravedlnosti ale budilo pochybnosti a Sessions se rozhodl, že se vzdá formálního dohledu nad kauzou údajného ovlivňování amerických voleb ruskou stranou. Tím Sessions velmi zklamal svého prezidenta Donalda Trumpa. 45. prezident USA v rozhovoru pro New York Times poznamenal, že by si vybral jiného ministra spravedlnosti, kdyby tušil, jak se Sessions zachová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …