Tak a je to tady. Orgán tvrdě udeřil na Kláru Samkovou za projev o islámu

06.12.2016 14:25

Advokátka Klára Samková má na krku kárnou žalobu. „Tak a je to tady. Jsem kárně stíhána za svůj projev v Parlamentu,“ podotkla k tomu Samková na svém facebookovém profilu.

Tak a je to tady. Orgán tvrdě udeřil na Kláru Samkovou za projev o islámu
Foto: archiv
Popisek: Klára Samková

„Vážená paní doktorko, kontrolní rada České advokátní komory se na svém zasedání zabývala stížností, kterou na vás podal pan JUDr. Ladislav Krym, tajemník ČAK. Na základě této stížnosti jsem se rozhodl podat na Vás kárnou žalobu,“ píše v dopisu předseda kontrolní rady Jan Mikš. 

Předmětem stížnosti byl projev, který měla Samková před časem na půdě Poslanecké sněmovny. Za přítomnosti několika velvyslanců islámských států mimo jiné uvedla, že „islám je stejný jako nacismus, fašismus a komunismus, je státní zločinnou a zločineckou ideologií“.

„Islám, ačkoliv sám sebe prohlašuje za náboženství, je především totalitním vládním systémem, ve kterém má Bůh jen zástupné postavení, když hlavním obsahem islámu je právě uspořádání státního zřízení. Na rozdíl od křesťanství, hinduismu, buddhismu, taoismu či šintoismu je jádrem islámu právo, a to islámské právo šaría," zmínila mimo jiné Samková.

„Pro muslimy však není žádná jiná cesta než cesta do záhuby, protože jim je odepřeno to, co je podstatou lidské přirozenosti, totiž vývoj. Islám neuznává rozvoj, pokrok a lidství. Na tuto svou cestu se v zoufalství snaží strhnout i zbytek lidstva, i ostatní civilizace, protože z hlediska islámu je zbytek světa marný, zbytečný, nečistý," podotkla také tehdy advokátka.

Závěrem pak vyzvala všechny muslimy a všechny země, které tvrdí, že jejich náboženstvím je islám. „Zastavte to. Jste na špatné cestě. Jste na cestě, vedoucí od Boha. Jste na cestě vrahů. Vaše smrt vás nepřivede do Barbelá, do země Boha nestvořitelského, ale do nicoty a bezejmenné zbytečnosti. Nezbude po vás nic a název vašeho údajného náboženství bude vyslovováno jenom při odplivnutí sliny, do které se vmísil prach z cesty úspěšných, šťastných a Bohu libých," dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…