Tak jak bylo? V Berlíně desítky zraněných, možná nehoda

08.06.2022 12:10

Řidič u berlínského náměstí Breitscheidplatz dnes najel do davu. Policie uvedla, že není jasné, zda šlo o nehodu, nebo o úmyslný čin. Sdělila také, že řidič byl zadržen. Podle berlínských hasičů nikdo nezemřel, zraněno však bylo asi 30 lidí. Deník Bild ale informoval, že incident si vyžádal nejméně jednoho mrtvého.

Tak jak bylo? V Berlíně desítky zraněných, možná nehoda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Německé spolkové republiky

„Jistý muž najel do skupiny lidí. Zda se jedná o nehodu, nebo úmyslné jednání, ještě není známo,“ sdělila na twitteru policie. Z fotografií dostupných na internetu je patrné, že malé osobní auto přejelo přes chodník a skončilo ve výloze obchodu. Cestou přes chodník zdemolovalo restaurační zahrádku.

Více ZDE

Dnešní incident se podle policie odehrál v centru německé metropole v ulici Teuenzienstrasse, na kterou navazuje vyhlášený bulvár Kurfürstendamm. Na obě ulice navazuje náměstí Breitscheidplatz, které se v roce 2016 stalo dějištěm teroristického útoku, který si vyžádal 12 obětí včetně jedné Češky. Tehdy Tunisan Anis Amri najel s ukradeným kamionem do lidí na vánočním trhu. Na náměstí od té doby chodce chrání betonové bloky a další zábrany.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…