Tak kolik chcete uprchlíků? Deset, nebo třicet milionů? Geolog Cílek v rádiu přirovnal migraci ke zbrani, kterou proti nám někdo cíleně používá

13.11.2015 22:16

Hostem pořadu Radiožurnálu Jak to vidí byl geolog Václav Cílek. Ten již nějakou dobu běhá po lesích a spolu s několika dalšími lidmi si hraje na totální výpadek elektrického proudu a zhroucení infrastruktury. Připomněl také, že migrace je normální zbraň, která se v mezinárodní politice používá docela často.

Tak kolik chcete uprchlíků? Deset, nebo třicet milionů? Geolog Cílek v rádiu přirovnal migraci ke zbrani, kterou proti nám někdo cíleně používá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Cílek

Na úvod rozhovoru mluvil Cílek o své současné činnosti. „Hráli jsme si na blackout. A jak to probíhá, že? Sešli jsme se na jednom určitém místě za pomocí prepperů. Preppeři jsou lidé, to je hnutí, které přichází z Ameriky, je to od slova ‚to by prepper‘ – být připraven, a ti jsou připraveni na možný nebo částečný kolaps civilizace,“ řekl geolog. Tito preppeři podle něj vědí, co mají v takovém případě dělat. „Mají vysílačky, tak se normálně svolají armádními vysílačkami do své tajné základny, kterou pochopitelně nesmíme prozradit, že jo,“ vysvětlil Cílek.

Důležitá je tedy v případě blackoutu existence prepperů, což jsou lidé, kteří vědí co a jak, kam jít, postarají se o cizí. A jsou schopni si zajistit i potravu pro sebe a například i dalších 20 lidí. „Oni říkají: ‚No to je jednoduchý, otevřeme ty sudy, kde máme to zrní v tý atmosféře z oxidu uhličitýho, naložíme to zrní do alkoholu, ty holuby opijeme a umlátíme‘,“ konstatoval Cílek a zdůraznil, že je třeba mít obrněný transportér. A všechno uvidíme v dokumentu, který pan Cílek právě točí.

Následně také mluvil o tom, jak k blackoutu může dojít. „Třeba padne strom na dráty, odpojí prostě jednu elektrárnu, tím pádem je výkon, teda nutnost čerpat energii, směrován na druhou elektrárnu. Ta se začíná hroutit pod dvojnásobným požadavkem a teďka se ten systém zhroutí. Nebo napadne čerstvej sníh a potrhá dráty. Jo, ty systémy jsou velice složité,“ řekl Cílek a dodal, že minimálně rozhlas by měl mít přístup k záložním zdrojům energie. Nejhůř na tom ale budou panelová sídliště.

Celý text zde

Na otázku, zda si Cílek myslí, jestli je národ připraven na blackout, odpověděl, že to je na lidech. „To znamená i to, co my tady děláme s tou paní Martinou, je něco jako civilní obrana pro nás samé, a ti preppeři doopravdy v podstatě vytvářejí záchrannou strukturu nejenom pro sebe a svý rodiny, ale ještě pro nějakej omezenej počet dalších lidí,“ řekl a dodal, že lidé si v současnosti uvědomují, že stát slábne a „je dobrej na to vybírání daní a možná ani tam úplně ne“.

Zbyl čas i na migrační krizi, o které se Cílek také rozmluvil. Začal nejdříve v Německu. „Němci jsou zvláštní směsice, jak se ukazuje v poslední době i v souvislosti třeba s energetikou, tý chladný, organizovaný technický pragmatičnosti a německýho idealismu a vlastně tak nějak kolísají mezi těma praktickejma řešeníma a řešeníma, který podle mýho názoru jsou pro naši dobu téměř nevhodná,“ řekl a dodal, že jsou věci, o kterých se mluví, jako je například zničení památek v Palmýře, a věci, o nichž se mlčí, jako když „ISIS zničí arménskej památník genocidy“. Varoval také před situací v Egyptě, kde podle něj do pěti let mohou začít pogromy na Kopty, což je tamní křesťanská menšina čítající až 12 milionů lidí.

Migrace je podle něj někým řízená a ten někdo ji používá jako zbraň. Cílek argumentoval knihou Kelly Greenhillové „Migrace jako zbraň“, ve které se profesorka Greenhillová věnuje zhruba 60 případům, kdy byla migrace velkého počtu lidí využita jako zbraň či politický nátlak. „Americký prezident 1979 v Číně apeluje na čínská práva a čínský premiér se ho ptá: Tak kolik chcete uprchlíků? Milion, 10 milionů, 30 milionů? Jo a tím pádem už se o věci dál jako nehovořilo.“

Na závěr jen zmínil nové a nepravděpodobné cesty, kterými se uprchlíci vydávají do Evropy. „Je to teďka velkej obchod, ale jenom jako příklad tý nový trasy je ta arktická. Jste Syřan nebo Afghánec, dostanete vízum do Ruska, letíte do Moskvy, pak letíte do Murmansku,“ řekl Cílek a dodal, že následně skrz vesnici Nikel na kole do Norska. „Norové se z toho můžou trošku zjevit,“ tvrdil Cílek. „A říkají: Ano, my jsme členové NATO a my máme tenhleten příliv lidí, a Finsko, který není členem NATO, nemá žádné uprchlíky,“ uzavřel svoji myšlenku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…