Tak si to představte: Někdo se zastal Zdeňka Bakaly. Kdopak?

12.08.2015 12:02

Politický komentátor Bohumil Doležal označuje dění, které se strhlo po oznámení prodeje bývalých hornických bytů zahraniční společnosti Round Hill Capital, za hon na podnikatele Zdeňka Bakalu. A není prý náhoda, že se v něm velmi angažují média vlastněná šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem.

Tak si to představte: Někdo se zastal Zdeňka Bakaly. Kdopak?
Foto: ČT
Popisek: Bohumil Doležal

Doležal spekuluje, že aféra s byty OKD se nejvíce hodí šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi, který z ní může udělat exemplární případ. „Andrej Babiš Bakalu, ač se v politice neangažuje, zjevně (a možná právem) pokládá za politické ztělesnění a symbol starých pořádků a za jakéhosi svého konkurenta,“ píše Doležal v komentáři pro Echo24.cz.

V problému privatizace OKD se prý navíc od roku 2004 dokázal vymáchat i dle Doležala největší politický rival Andreje Babiše, Bohuslav Sobotka, a aféra se prý proto sama od sebe už od počátku nabízí jako účinný politický klacek. „Bitva skončila dřív, než začala. Celkový dojem je žalostný. Na cestě je další Waterloo starého (polistopadového) režimu, Andrej Babiš politicky posílil,“ soudí Doležal.

Komentátor si všímá i situace ve vlastnictví médií, kdy proti sobě stojí Bakalovy Hospodářské noviny a Babišovy Lidové noviny a MF Dnes, přičemž podotýká, že Bakalova média doposud nepředvedla v souboji s českou oligarchickou hvězdou nic moc oslňujícího. Přes to přese všechno je však prý mezi „bakalovinami“ a Mladou frontou Dnes nebo Lidovými novinami pořád ještě dosti velký rozdíl. „Rozjetou aféru v nich zatím nijak nekomentovali. Připadá mi to nepochopitelné. Hraje se i o jejich kožich a oni to nemohou nevědět,“ diví se Doležal.

Celý komentář Bohumila Doležala ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…