Tak si žili členové arabského rodinného klanu v Německu, kteří byli na dávkách. Ohromující, co u nich policie našla doma

17.03.2018 7:17

Jeden z největších problémů současného Německa jsou arabské přistěhovalecké klany, které ovládají zločinecké podsvětí v celé řadě větších měst. Ve čtvrtek provedla policie razie v Leverkusenu, Kolíně nad Rýnem a dalších městech.

Tak si žili členové arabského rodinného klanu v Německu, kteří byli na dávkách. Ohromující, co u nich policie našla doma
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Před deseti dny redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala na základě článku deníku Die Welt o situaci v Berlíně, jehož podsvětí do značné míry dle expertů ovládá několik rozvětvených arabských rodin. Nejhorší je situace ve čtvrtích s vysokým podílem arabských přistěhovalců, které někteří přímo označují za „no-go zóny“. Konkrétně v Berlíně je za nejproblematičtější čtvrť považován Neukölln, kde tvoří přistěhovalci přes čtyřicet procent místní populace.

Podobných čtvrtí je však v německých metropolích povícero. Magazín Focus ve svém dnešním internetovém vydání píše o rozsáhlých raziích proti rodinným klanům v Leverkusenu a Kolíně, které mimo jiné odhalily rozsáhlé zneužívání sociálního systému. Členové těchto rodinných klanů na jedné straně patřili mezi příjemce sociálních dávek, ale na straně druhé se na sociálních sítích netajili svým luxusním životem.

„Členové rodinného klanu se pravidelně objevovali na divokých oslavách, kde stoly přetékaly drahým alkoholem a jídlem. Účastníci těchto bakchanálií dávali na odiv tlusté zlaté řetězy, hodinky Rolex a další symboly luxusního životního stylu, se kterým nejde pobírání dávek příliš dohromady. V místě svého bydliště se navíc projížděli v drahých automobilech zvučných značek a v rámci bizarních veselic vyhazovali peníze za jízdy oknem,“ popisuje Focus.

Právě těmito projevy naprosté bezstarostnosti a přesvědčení, že je dovoleno vše, na sebe upoutaly rodinné klany pozornost úřadů a policie. Jedním ze čtyř zatčených je dvaačtyřicetiletý muž, který si chodil pravidelně pro dávky a tvrdil, že nemá žádné finanční prostředky. Na adrese, kde společně s dalšími příbuznými bydlel, však našli kriminalisté tři vozy značky Porsche a jeden Rolls Royce Phantom a šperky za desítky tisíc eur.

„Svému osmnáctiletému synovi dal například tento muž vůz Mercedes v hodnotě 195 000 eur,“ píše magazín s tím, že rodinný gang vydělal na podvodech miliony eur. Vedle pobírání sociálních dávek se členové gangu zaměřovali na seniory a s využitím jejich důvěřivosti je okradli o spoustu peněz a šperků. Policisté v rámci rozsáhlého zátahu pročesali asi sedmdesát adres a vedle Leverkusenu a Kolína nad Rýnem zasahovali také v Dortmundu, Monheimu a Wuppertalu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…