Tak to je drtivé: Miloš Zeman míří za výhrou ve volbách již v prvním kole

10.04.2017 8:00

Pouhých pět procentních bodů dělí prezidenta Miloše Zemana od toho, aby zvítězil již v prvním kole prezidentské volby. Ukazuje to alespoň průzkum Médea Resarch pro časopis Týden. V případě, že Zeman v prvním kole nevyhraje, vypadá to, že v druhém kole zažijeme vyrovnaný boj s textařem Michalem Horáčkem. Akademik Jiří Drahoš a ekonom Jan Švejnar za ním zaostávají.

Tak to je drtivé: Miloš Zeman míří za výhrou ve volbách již v prvním kole
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Zemanových 45 procent v kole prvním je jasná výhra, Horáček by podle všeho získal 20procentní podporu, třetí Drahoš by obdržel sedm procent a čtvrtý Švejnar pět. Podle průzkumu by také byla značná účast, kdy by k prezidentským volbám přišlo téměř 81 procent voličů. 

V případě druhého kola by se pak na stranu Horáčka přidali příznivci jiných kandidátů. Zeman by pak zvítězil s 52 procenty, druhý Horáček by měl 48 procent hlasů.

Anketa

Podporujete Donalda J. Trumpa? (Hlasování od 9.4.2017)

48%
52%
hlasovalo: 6966 lidí

„Za devět měsíců, které zbývají do prezidentské volby, se poměry ještě mohou změnit a Horáček už nemusí být lídrem mezi Zemanovými pronásledovateli. V tomto případě by jeho roli mohl převzít Drahoš nebo Švejnar. Ti by podle aktuálního šetření také byli ve druhém kole schopni Zemanovi čelit, byť s horšími výsledky než Horáček. O něco úspěšnější by v tom případě byl Švejnar, za současnou hlavou státu by zaostával o devět procent hlasů. Před Drahošem by měl Zeman náskok 23 procent,“ konstatuje Týden.

Průzkum pak stanovil i vítěze sněmovních voleb, jež by prý jasně vyhrálo hnutí ANO. Do Sněmovny by se pak podle průzkumu dostala i Pirátská strana se 7,6 procenty hlasů. 

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…