Takové utrpení. Eva Holubová má zlé období. Takto dopadla

19.07.2022 17:44 | Ze sítí

Válka na Ukrajině, hladovějící děti v Africe či postavení žen v Afghánistánu nejsou ani zdaleka problémy trápící jen politiky. Silně tato témata dopadají také na herečku Evu Holubovou a ta se tak toto dění ve světě vydala řešit do kostela, kde následně přihlížela také převlekání Pražského Jezulátka. Kromě trápení se nad hladovějícími dětmi v Africe a dalšími světovými problémy nadnesla také své osobní trable s přecitlivělostí, plačtivostí či předpojatostí. Herečka, které nedávno velice pomohl poslech rozhovorů s Olgou Havlovou, s tím prý již dokáže pracovat. Není to však jednoduché.

Takové utrpení. Eva Holubová má zlé období. Takto dopadla
Foto: Repro Instagram
Popisek: Herečka Eva Holubová na demonstraci za Ukrajinu

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9633 lidí
Holubová se v aktuální krizi značně angažuje a velmi ji tíží hrůzy, které se dějí na Ukrajině i ve zbytku světa. Právě kvůli dění na Ruskem napadené Ukrajině se umělkyně rozhodla letos vynechat i své oblíbené Karlovy Vary a tamní mezinárodní filmový festival.

„Já to vůbec nechci posuzovat, jenom mně osobně nešlo juchat na červeném koberečku v lázeňském městečku, které mám moc ráda. Stejně citlivá jsem, že tam nebudu potkávat paní dr. Zaoralovou. Že budu společnice, které se budou všichni vyhýbat, neboť budou mít pocit, že s tím budu otravovat nebo budu v křeči. Rozhodování nebylo žádné. Věděla jsem, že nepojedu, a nikomu jsem nechyběla,“ pronesla Holubová nedávno k důvodu své neúčasti ve Varech, přičemž prozradila, že jí do lázeňského města nedovolilo odjet dilema, které měla kvůli probíhající válce kousek od našich hranic.

Už na začátku měsíce přitom dala najevo, že na ni problémy silně dolehly. „Já stará 63letá ‚šmíračka‘ jsem se úplně sesypala,“ prozradila, že se nedokázala soustředit na jednu ze svých pracovních výzev. Nakonec jí však pomohl poslech záznamu rozhovorů s Olgou Havlovou. První manželka československého a později českého prezidenta Václava Havla jí prý pomohla zejména skrze nahrávky, ve kterých hovořila o jejím žižkovském dětství a mládí.

Své problémy s přecitlivělostí, plačtivostí, ale i podezíravostí a předpojatostí nyní vyrazila Holubová řešit i ke svému zpovědníkovi.

Umělkyně, jež se rovněž trápí nad zlobou některých Čechů vůči lidem utíkajícím z válkou zmítané Ukrajiny, probírala během zpovědi s farním vikářem Římskokatolické akademické farnosti Praha Petrem Vacíkem kromě Ruskem vyprovokované války a svých osobních problémů také postavení žen v Afghánistánu či hladovění dětí v Africe.

Pochlubila se, že s Vacíkem mohla být následně i během převlékání Pražského Jezulátka a během společných rozhovorů na Vyšehradě Holubová pocítila, že jí farní vikář naslouchá a „vše nějak překulí do smíchu, úsměvu nebo aspoň do smutného nadhledu“.

Se svými problémy týkajícími se přecitlivělosti či také plačtivosti se prý zatím při jejich zvládání nadře, dost s nimi ale už dovede pracovat. Radí, že se jí osvědčilo, že není záhodno s tím zůstávat sama.

Nyní herečce k těmto problémům přibyla ještě bolest v krku a kašel, optimismus ji však neopouští. Zážitky z posledních dnů považuje za krásné – kromě řešení světových i vlastních problémů se zpovědníkem totiž vyrazila i do Moravské Kopanice, oblasti Moravského Slovácka u slovenských hranic.

Právě na slovenské hranici byla umělkyně „obohacena“ zážitkem z festivalu ve Starém Hrozenkově. Zde si prý „zadupala“ i zazpívala a následně čerpala také z osudů místního lidu, o němž Holubová povyprávěla lidem na Instagramu i střípky o tom, že se sem místní měli několik století zpět dostat „odněkud ze Zakarpatské Ukrajiny“ a následně zde vedli tvrdý život spojený s kulturou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…