Tatra úspěšně reprezentuje Česko

29.06.2021 11:22

Společnost TATRA TRUCKS, spadající do průmyslového holdingu CSG, se opakovaně umísťuje na prvním místě v soutěži „Značka, na kterou jsou Češi nejvíce hrdí“. Stejně tak zaujímá přední pozice v kategorii Tradiční česká značka.

Tatra úspěšně reprezentuje Česko
Foto: Tatra Trucks
Popisek: TATRA TRUCKS zrenovovala a ukázala jeden ze svých prvních dakarských závodních vozů.

V povědomí Čechů zůstává legendární Tatra nejen jako závodní speciál na Rallye Paris Dakar, kterou osádka vozu mnohokrát vyhrála, ale také jako spolehlivý nákladní automobil, který překoná kterýkoli složitý terén. Toho využívají především záchranné složky, a to nejen u nás, ale i po celém světě. Tatra pomáhá při zemětřeseních či živelních pohromách, ale také lesařům a těžařům. I při odstraňování následků současné přírodní katastrofy, která postihla jižní Moravu, zasahují tatrovácké vozy.
 

Anketa

Máte důvěru v profesora Jaroslava Flegra?

5%
91%
hlasovalo: 9270 lidí
Tatra je známá především díky vyvinutému podvozku, který překoná každý terén. Z tohoto důvodu si ho pořídily i záchranné složky Německa. Braniborští hasiči budou disponovat 41 speciálními hasičskými tatrovkami. Stejnou službu poskytují tatrovky u Baltu, kde slouží jako "havarijní komando" pro národní svaz hasičů. Vozy TATRA slouží i australským hasičům, kde pomáhají bojovat s lesními požáry. Stejné schopnosti Tatry oceňují také v Indii, v tamní armádě slouží desetitisícová flotila aut. Další auta mířila do Saúdské Arábie, Brazílie, Jordánska, Ruska, Izraele nebo na Kubu.  
 
Společnost Tatra získává i renomé díky speciálně upraveným vozům, které se používají pro potřeby zemědělství či cestovního ruchu. TATRA PHOENIX se speciálně upravenými koly vozí turisty po islandském ledovci, druhá zase v jihoamerické poušti Atacama vyváží návštěvníky až do výše šesti tisíc metrů. To dokazuje, že Tatra se dokáže přizpůsobit jakýmkoli klimatickým podmínkám. Tatrovky jezdí i v rakouských letních střediscích, kde slouží při úpravě lan. Jiné speciálně upravené Tatry slouží při těžbě ropy a plynu nebo v zemědělství, kde si unikátní TATRA AGROTRUCK nachází řadu nových odběratelů.
 

Anketa

Vadí vám Zemanův výrok, že transsexuálové jsou mu odporní?

3%
95%
hlasovalo: 20999 lidí
„Speciálně upravený podvozek je prostě fenomén, který se dosud nikomu nepodařilo napodobit. Je to něco jako české Lego,“ říká obchodní ředitel společnosti Tatra Trucks. 
 
Důkazem pověsti Tatry je i memorandum o spolupráci s německou zbrojovkou Rheinmetall, které bylo podepsáno za účasti prezidenta na Pražském hradě. Založený společný podnik, který se má podílet na výrobě taktických vojenských vozidel, v názvu ponese jméno české Tatry, která patří mezi nejstarší výrobce silničních vozidel na světě, nepřetržitě funguje od roku 1850 a nákladní vozidla byla využívána v armádě již za dob rakousko-uherské monarchie. 
 
Češi vyzdvihují i to, že jako jedna z mála národních firem zůstala TATRA v českých rukou. Podnik je od roku 1917 součástí holdingu CSG, který vlastní Jaroslav a Michal Strnadovi.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …