Teď budou chtít katoličtí žáci vyvěsit krucifixy, nadává Paroubek na Šabatovou

28.08.2014 18:12

Expremiér a předseda strany LEV 21 Jiří Paroubek považuje rozhodnutí ombudsmanky Anny Šabatové ohledně nošení muslimského šátku hidžáb ve školním zařízení za špatné. České školy prý ze zákona nemají mít konfesní charakter.

Teď budou chtít katoličtí žáci vyvěsit krucifixy, nadává Paroubek na Šabatovou
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Veřejná ochránkyně práv se na počátku týdne rozhodla vyhovět stížnosti muslimské dívky, které ředitelka střední zdravotnické školy v Praze zakázala nosit na vyučování šátek hidžáb. Paroubek její rozhodnutí považuje za velmi sporné a špatné, jelikož Ústava údajně nedává českým školám konfesní charakter. Dosvědčuje to prý absence krucifixů a obrazů církevních hodnostářů na zdech veřejných školských zařízení.

„Se stejnou logikou mohou katoličtí žáci a studenti veřejných škol požadovat vyvěšení krucifixů, nebo třeba žáci a studenti nekatolických konfesí vyvěšení obrazů Mistra Jana Husa či Jeronýma Pražského. Domnívám se, že tohle správná cesta není, a myslím si, že by bylo dobré řešit tuto věc pomocí jasně znějícího návrhu zákona. Jsem zvědav, kdo se toho ujme. Jen doufám, že to nebude Okamura," uvádí bývalý premiér ve své polemice zveřejněné na serveru Vaše věc.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…