Teď, když se snažíme naočkovat seniory?! Čižinský udeřil dovnitř pražské koalice

11.01.2021 17:11

Podle lidoveckého poslance a starosty Prahy 7 Jana Čižinského pražští zastupitelé ODS zbytečně politikaří v době, kdy je třeba řešit očkování proti covidu-19. „Tohle je čistý politikaření. Hádky těch, kteří staví zájem své politické strany nad zájem Prahy,“ má jasno Čižinský, který tak reaguje na údajné snahy ODS odvolat pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) výměnou za podporu šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové.

Teď, když se snažíme naočkovat seniory?! Čižinský udeřil dovnitř pražské koalice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Čižinský

Pekarová Adamová v pondělí uvedla, že ji ODS schválí do čela pražské kandidátky v nově vznikající koalici ODS, TOP 09 a KDU-ČSL jen za předpokladu, že TOP 09 pomůže sesadit primátora Prahy Zdeňka Hřiba. Pirátský primátor totiž vládne i díky podpoře pražské TOP 09, zatímco občanští demokraté jsou na pražském magistrátu v opozici.

„Začít politikařit ve dnech a hodinách, kdy všichni organizujeme očkování seniorů starších osmdesáti let, to chce fakt úplně kašlat na slib zastupitele,“ reaguje na kauzu Čižinský.

„Všichni jsme jako zastupitelé slibovali, že budeme jednat v zájmu Prahy a jejích občanů. A to je teď fakt ale to očkování a trávení času na jednáních o očkování s lékaři a řediteli zdravotnických zařízení, aby naočkování našich seniorů proběhlo hladce,“ má jasné priority starosta Prahy 7.

„A ať na mne nikdo nezkouší, že tohle je politika. Tohle je čistý politikaření. Hádky těch, kteří staví zájem své politické strany nad zájem Prahy. Politika totiž pro mne je služba lidem!“ dodává lidovecký poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…