Teď už oči nezavřete. Piráti dostali info o chování STANu

07.02.2022 11:12 | Ze sítí

Zatímco v Plzeňském kraji se Piráti drží svých zásad a opustili v regionu vládnoucí koalici, ve Středočeském kraji Piráti v koalici zůstávají. Opoziční politik ANO ve Středočeském kraji Martin Herman se do místních Pirátů pořádně obul. Ale zároveň oznámil, že teď mají šanci ukázat, co v nich opravdu je.

Teď už oči nezavřete. Piráti dostali info o chování STANu
Foto: Piráti,STAN
Popisek: Piráti a Starostové a nezávislí

V Plzeňském kraji to vře. Zdejší Piráti práskli dveřmi a opustili krajskou koalici. Rozhodli tak členové krajského sdružení v hlasování. Nesouhlasí s tím, že ODS a TOP 09 protlačily do představenstva Klatovské nemocnice Romana Jurečka, označují ho za kmotra.

Jurečko, dříve vlivný člen ODS, je historicky spojován zejména s Jiřím Pospíšilem. To už ale dlouhé roky neplatí a Jurečko podle všech informací ParlamentníchListů.cz nemá zásadní vliv na republikové dění a perimetr působnosti omezil na západ Čech. Evidentně mu to stačí.

Piráti také už v říjnu upozornili na probíhající masivní vyvádění obecních majetků za stamiliony do akciové společnosti Vodárenská a Kanalizační a.s. Obce v okrese Plzeň-sever kvůli tomu přestávají mít kontrolu nad svou vodohospodářskou infrastrukturou a ztrácejí příjem do obecních pokladen za její pronájem.

„Alarmující je i to, že převod obecního majetku do akciové společnosti znamená pozbytí majetku ve prospěch akciovky v případě, že by z ní později chtěla obec vystoupit! Za vším stojí skupina starostů (převážně z ODS a ČSSD), kteří jsou v prokazatelném střetu zájmů a je evidentní, že jejich jednání směřuje k prospěchu osobnímu, nikoli veřejnému!“

Bývalý radní za hnutí ANO Martin Herman pirátský přístup k plzeňské ODS a TOP 09 ocenil.

A hned začal kroutit hlavou nad tím, že to, co vadí Pirátům plzeňským, nechává ty středočeské v klidu.

„Škoda že k podobnému postoji zatím nenašli odvahu i jejich středočeští kolegové. Ti nastoupili na palubu lodi, která je vším, jen ne pirátským plavidlem. V koalici se STAN, ODS a spojenci už museli překousnout leccos, ale opouštět klidné vody pohodlné plavby, ze které navíc spousta Pirátů profituje, se jim zatím nechce. A je to škoda. Především pro ně samotné,“ uvedl Herman.

„Příležitostí k tomu, aby prezentovali svoje názory, měli spoustu. Hned na začátku jejich vlády mlčky souhlasili s neuvěřitelnou kumulací funkcí, kterou předvádí vedení Středočeského kraje. Téměř nikdo z jejich koaličních partnerů v Radě kraje neměl jen jednu práci radního nebo hejtmanky. Stíhali těch ‚prací‘ spoustu, dělali a dělají k tomu starosty, poslance a různé jiné činnosti. Pirátům to ale nevadilo, mlčky souhlasili a pustili k vodě i názory svých řadových členů z jejich fóra, kterým to ‚sakra,‘ vadilo,“ pokračoval Herman.

Piráti podle něj také mohli usilovat o odvolání Věslava Michalika z pozice radního Středočeského kraje. Ale neučinili tak. Z Hermanova pohledu se místo toho vymlouvali na nedostatek informací o kyperské kauze Věslava Michalika. Ale teď prý Piráti dostanou další šanci. Herman oznámil, že bude znovu navrhovat vyhazov Michalika z Rady kraje a bude prý záležet na Pirátech, jak se k tomu postaví tentokrát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…