Telička končí s lobbingem. Chce se stát europoslancem za Babišovo ANO

28.12.2013 8:00

Někdejší eurokomisař Pavel Telička se stahuje z lobbingového byznysu a chystá se na politickou dráhu jako lídr kandidátky hnutí ANO do Evropského parlamentu v květnu příštího roku. Informuje o tom server E15.cz. V minulosti lobboval v Bruselu za Prahu i Brno a jeho firmě se dařilo.

Telička končí s lobbingem. Chce se stát europoslancem za Babišovo ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Stropnický s Pavlem Teličkou

Telička drží podíl ve firmě BXL Consulting, ale k novému roku se chystá ukončit v této oblasti činnost a postupně uzavřít kanceláře v Bruselu i v Česku. Bude totiž lídrem hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše pro volby do Evropského parlamentu. Hned za ním se na stejné kandidátní listině objeví Petr Ježek, další společník BXL a exšéf kabinetu bývalého premiéra Vladimíra Špidly (ČSSD).

V roce 2012 vykázala firma zisk před zdaněním ve výši 11,4 milionů korun. V roce 2011 to bylo dokonce přes 15 milionů. A za koho Telička v Bruselu lobboval? Pro pražský magistrát se mu podařilo vyjednat dotace pro čističku odpadních vod. Brněnský magistrát si zase přál, aby Telička pomohl prosadit jihomoravskou metropoli jako jeden z klíčových železničních uzlů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…