Tělocvikář z Brna šel bojovat na Ukrajinu. Bulvár se na něj přeptal v místě bydliště

23.06.2014 9:12

Učitel Ivo Stejskal, který údajně bojuje za proruské separatisty na Ukrajině, se podle jeho sousedů na sídlišti v brněnské čtvrti Vinohrady ve svém bytě už tři týdny neukázal. Ze záznamu doněckého informačního portálu vyplývá, že se vypravil chránit lid před ukrajinskou armádou, píše deník Blesk.

Tělocvikář z Brna šel bojovat na Ukrajinu. Bulvár se na něj přeptal v místě bydliště
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Žena bojující za Euromajdan

Bulvární deník Blesk zjistil, že se po bývalém učiteli tělocviku a občanské výchovy na Základní škole v Brně-Líšni slehla zem. „Už pár týdnů jsme ho tu neviděli," uvedli sousedé.

Doněcký server zveřejnil video, kde tento muž odmítá genocidu „rusko-ukrajinského" lidu. K činu jej prý vyburcoval masakr v Oděse, při kterém zahynuly desítky lidí.

„Když jsem viděl, co se stalo v Oděse, nemohl jsem zůstat v klidu. Člověk se musí rozhodnout, jestli přijede, nebo ne. Když si jenom řekneme, že to, co se stalo v Oděse, je špatné, tak to nestačí. Musíme přijet a jít bojovat. Přijel jsem z Česka, ale vím, že sem přijeli i z Itálie nebo ze Srbska. A z mnoha zemí celého světa," citovala před několika dny slova Stejskala pro ruský První kanál Česká televize na svém zpravodajském serveru.

Bojuje z přesvědčení nebo kvůli penězům?

Blesk zjistil, že muž dluží Brnu na nájemném a hrozí mu vystěhování, spekuluje proto, zda se na Ukrajinu nemohl vypravit kvůli penězům. „Proruští teroristé berou 100 až 300 eur za den (2700 až 8000 Kč)," cituje deník slova jednoho z diskutérů na internetovém serveru Blesk.cz.

Jak ale upozorňuje, za službu v cizích ozbrojených silách hrozí tělocvikáři trest odnětí svobody ve výši až pět let. Za terorismus by mu soud mohl uložit i doživotí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…