Ten estébák, co se plazí před prezidentem... Babiš vyzval Fialu k vrácení diplomu, vystartovala jeho zástupkyně Udženija

13.07.2019 7:38

Místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija se na svém facebookovém profilu rozčílila, když se premiér Andrej Babiš (ANO) pro ParlamentníListy.cz pustil do předsedy strany Petra Fialy kvůli prezidentovi Miloši Zemanovi. V článku Babiš Fialu vyzval, ať vrátí diplom z politologie.

Ten estébák, co se plazí před prezidentem... Babiš vyzval Fialu k vrácení diplomu, vystartovala jeho zástupkyně Udženija
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija

Petr Fiala, jenž politologii vystudoval, se v minulých dnech vyjádřil proti přímé volbě prezidenta. A právě to Babiše rozčílilo. „Pan předseda Fiala by měl asi vrátit diplom. Slyšet tohle od profesora politologie je pro mě šokující. To chce opravdu zrušit volby s nejvyšší účastí jen proto, že se mu momentálně nelíbí, koho si lidi vybrali?“ řekl pro ParlamentníListy.cz premiér. „To chce opravdu sebrat občanům jejich právo na výběr prezidenta a volá po tom, aby zase probíhaly nedůstojné tahanice a handly v Parlamentu? Já to nechápu,“ rozlítil se Babiš. 

Původní text ZDE.

A právě tato slova rozčílila Udženiju. „Nejslabší premiér v demokratické historii, kterého si prezident maže na chleba, volá po vrácení diplomu člověka, který celoživotně prosazuje konzervativní demokratické postoje. Plazí se před prezidentem, protože žádný jiný by nedržel u moci obviněného StBáka, a on by tak neměl možnost profitu na občanech naší země. Je vidět, že mu dochází nejen dech, ale i nervy,“ vyzvala Udženija Babiše k tomu, aby vrátil dotace.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…