Tento člověk prý může za články, které nás obviňují z trápení Romů

19.04.2016 14:54

Dokumentarista, spisovatel a aktivista za práva Romů dlouhodobě působící ve Švédsku Hynek Pallas upadl v nemilost Jara Plevy na Neviditelném psu. Podle něj totiž podává jednostranné informace o situaci romské menšiny v České republice a hází tak špínu na vlastní zemi, ve které však ani nežije.

Tento člověk prý může za články, které nás obviňují z trápení Romů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pracující ženy, ilustrační foto

„Hynek Pallas spolu se švédskými žurnalisty vyprodukoval novinové články o českých Romech. Články nelze klasifikovat jinak než jako tendenční, jednostranná, politicky korektní a prolhaná vylíčení postavení Romů v Česku,“ píše Pleva a dodává, že má s Romy podstatně víc zkušeností než Pallas, který žije ve Švédsku.

„Česko, Slovensko a jiné evropské země mají staleté zkušenosti se soužitím s romskou etnickou skupinou a přes opakované snahy se nepodařilo všechny Romy integrovat do společnosti,“ tvrdí Pleva a ptá se, co vlastně o tom ti „zastánci dobra“ vědí.

„Co vědí o vybydlených bytech, smetištích pod okny, o zvýšené zločinnosti v jejich blízkosti? Jejich nechuť či neschopnost práce jsou často předmětem vtipů,“ připomíná Pleva a vysvětluje, že Pallas zcela pomíjí problémy, které romská menšina má, včetně hygienických standardů a nechuti ke vzdělání. „Toto je zcela nedostatečné – nelze tímto způsobem označit celý český národ za ‚rasisty‘, to prostě není pravda!“

Celý text zde

Pallas klade veškerou odpovědnost za situaci romské menšiny na bedra českého národa, což je podle Plevy „příkladem naprosto nekompetentní žurnalistiky“. Pallas se totiž nesnaží přijít na příčiny problému, pouze ukazuje prstem a označuje všechny za rasisty.

Dokumentarista si totiž podle Plevy pokládá otázky, na které předem zná odpověď, nechce se však ponořit do hloubky problému. „Je pro mne nepochopitelné, že tak tendenční, neobjektivní článek vůbec může vyjít ve švédských novinách – jiných než silně levicově posunutých,“ hodnotí Pallasovu práci, kterou zároveň označuje za „amatérské očerňování“.

„Obecně označit celý národ za ‚rasistický‘, aniž by někdo v redakcích reagoval, odpovídá dnešnímu kolektivistickému duchu levicového novo-marxistického žurnalistického cechu. Levice má tu zvláštní vlastnost, že všechno zlo na světě je zaviněno zlou bytostí nazývanou ‚společnost‘, zatímco jednotlivec nenese žádnou vinu a nemá žádné povinnosti a práva,“ zdůrazňuje Pleva a odsuzuje politickou korektnost, která je prostředkem „ideologické indoktrinace“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …